DomovNoviceCDA: Vse o Alzheimerjevi demenci in zdravi prehrani

CDA: Vse o Alzheimerjevi demenci in zdravi prehrani

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru projekta nePOZAB bodo študenti biopsihologije, pod vodstvom profesorjev FAMNIT, Univerze na Primorskem, v avgustu in septembru v Centru dnevnih aktivnosti za starejše občane (CDA), pripravili različne delavnice in predavanja o Alzheimerjevi demenci (AD).

Njihov namen je torej osveščanje in informiranje o AD in promoviranje zdravega življenjska sloga, predvsem pa prehrane, ki lahko vpliva na zakasnitev začetka AD (za 5-7 let), pri posameznikih z večjim tveganjem za nastanek le-te. Projekt bodo izvedli v sodelovnju z društvom Spominčica – Alzheimer Slovenija, ki se ukvarja z aktivnostmi povezanimi z AD.

V torek, 8. avgusta ob 17.30 vas vabijo na predavanje “Preventiva – kako lahko zmanjšamo tveganje za demenco”, medtem ko ste že v četrtek 10. avgusta ob 9. uri vabljeni na likovno delavnico “Slikanje avtoportreta”.

Foto: facebook CDA

V petek, 18. avgusta ob 10. uri bo potekala zanimiva kuharska delavnica “Mediteranska prehrana in začimbe”, kjer boste pripravili odličen zdrav obrok, medtem ko bo v torek, 22. avgusta ob 17.30 potekalo predavanje o uporabi kanabinoidov pri zdravljenju Alzheimerjeve demence.

V sredo, 23. avgusta vas ob 8. uri zjutraj vabijo na urico sedeče joge, že ob 9. uri pa bo sledil kognitivni trening – umovadba in igre za spodbujanje kognicije. Obe delavnici bosta ob istih urah potekali tudi v sredo 30. avgusta.

V četrtek, 24. avgusta ob 9. uri pa bo potekala zanimiva likovna delavnica, kjer boste na papir lahko izlili vsa svoja čustva, v petek, 25. avgusta ob 10. uri pa boste lahko znova preizkusili svoje kuharske sposobnosti na kuharski delavnici kjer boste med drugim ugotovili tudi kako sestaviti svoj jedilnik in kako se zdravo postiti.

V torek, 5. septembra ob 17.30 bo v okviru projekta nePOZAB potekalo še zadnje predavanje, ki ga bo zaznamovala okrogla miza na temo AD.