DomovNovicePravila spletnega medija ekoper.si ob spremljanju referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru

Pravila spletnega medija ekoper.si ob spremljanju referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Spletni medij ekoper.si na podlagi Zakona o volilni in referendumski kampanji v nadaljevanju objavlja obseg, pogoje in način spremljanja dogajanja in dejavnosti pred referendumom o zakonu o drugem tiru (v nadaljevanju: referendum), ki bo v nedeljo, 24. septembra 2017.

Spletni medij ekoper.si bo dogajanje, dejavnosti in mnenja pred referendumom spremljal in javnost obveščal v skladu s svojo uredniško politiko ter v skladu z novinarskimi standardi in etiko. Dogajanje, dejavnosti in mnenja, povezana z referendumom, bomo javnosti predstavljali objektivno in uravnoteženo.

Ob objavi raziskav javnega mnenja o referendumskem vprašanju bo spletni medij ekoper.si upošteval zahteve preglednosti in objektivnega informiranja.

Spletni medij ekoper.si se zavezuje, da rezultatov raziskav javnega mnenja, povezanih z referendumom, ne bo objavljal 24 ur pred dnem glasovanja in do zaprtja volišč na dan glasovanja.

Spletni medij ekoper.si prostora, namenjenega novinarskim vsebinam, ne bo namenjal objavi uradnih obvestil, sporočil ali drugih dokumentov v zvezi z referendumsko kampanjo.

Spletni medij ekoper.si bo tudi med referendumsko kampanjo v skladu z zakonodajo zagotavljal objavo popravkov oziroma odgovorov na objavljeno informacijo. Objavo bomo odrekli tistim vsebinam, ki bi popravek ali odgovore poskušale izkoristiti za posredno referendumsko kampanjo. Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo zakoniti interesni predstavniki, lahko pa tudi novinarji in bralci.

Spletni medij ekoper.si bo oglaševalske vsebine, povezane z referendumom, objavljal z navedbo naročnika. Pri teh vsebinah bo jasno označeno, da gre za plačane vsebine in ne za novinarske vsebine. Brezplačnih oglaševalskih vsebin ne bo.

Spletni medij ekoper.si nima vpliva na način objave informacij, povezanih z referendumom, prvotno objavljenih na ekoper.si, v drugih medijih. Za takšne objave ekoper.si ne odgovarja.