DomovNovice“Marko, ti pa si res en velik … “

“Marko, ti pa si res en velik … “

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

In medtem ko je večina z navdušenjem pozdravila pred dnevi objavljeno novico, da se bo gradnja koprskega olimpijskega bazena na Bonifiki vendarle premaknila z mrtve točke, koprski poslanec Marko Ferluga očitno ne deli tega mnenja … 

Vsaj tako gre sklepati po enem zadnjih zapisov na profilu družabnega omrežja Facebook, na katerem v že znanem populističnem slogu, ne da bi v resnici poznal ozadje javnega postopka zbiranja ponudb, ali imel kakršne koli tehtne argumente, očitno išče rešilno bilko, zavedajoč se, da so mu v politični karieri šteti dnevi in da bo prav kmalu moral zapustiti udoben “fotelj” v Parlamentu, od koder lahko, brez nobene odgovornosti vse povprek ocenjuje delo tistih, ki morajo za vsakdanji kruh trdo garati.

Na njegov zapis se je včeraj odzval tudi koprski župan Boris Popovič, ki je njegovo objavo pospremil s kratkim sporočilom: “Marko, ti si pa res en velik kreten!!!

Kajti, če bi se le malo pozanimal, ali vsaj spremljal (nenazadnje je vendarle poslanec, izvoljen ravno v Kopru) več letno kalvarijo okrog iskanja pravih in najbolj optimalnih rešitev za dokončanje nasedle naložbe enega največjih gradbincev na naših tleh, bi vedel, da je to bila vse prej kot lahka naloga. Občina je namreč, potem ko je bazenski del objekta odkupila od Primorja v stečaju, več let iskala investitorja, ki bi v okviru javno-zasebnega partnerstva objekt dokončal, a žal neuspešno. Sedaj namerava naložbo v celoti financirati iz naslova proračunskih sredstev, bo pa s projektom kandidirala tudi na razpisu za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev, in sicer v okviru mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

Ima nemara poslanec Marko Ferluga boljšo rešitev?

Občina je tako izvajalca nazadnje iskala prek javnega (transparentnega) razpisa, na katerega sta prispeli zgolj dve ponudbi – in obe sta krepko presegali ocenjeno vrednost naložbe, zato je občina izbor izvajalca nadaljevala s konkurenčnim postopkom s pogajanji. Med dvema ponudbama je občina izbrala najugodnejšo, in sicer podjetja Grafist, ki bo naložbo izpeljal za nekaj manj kot 6,7 milijona evrov. Novo izpogajano vrednost so v okviru novelacije investicijskega programa potrdili tudi na občinskem svetu koprske občine.

“Marko, ti si pa res en velik kre … ten!!!” je bil prvi odziv koprskega župana Borisa Popoviča, na objave Marka Ferluge. Foto: Primož Lavre/ Reporter

Sprašujemo se, kakšne so rešitve, ki jih ponuja poslanec Marko Ferluga oziroma njegova poslanska skupina SMC?! Ima nemara drugega, bolj ugodnega ponudnika? Če to drži, zakaj se le-ta ni prijavil ne na ta ne na kateri koli drugi razpis koprske občine?

Na te odgovore bomo morali še počakati, medtem pa se bo gradnja olimpijskega bazena v Kopru tudi uradno začela. V našem uredništvu verjamemo, da se bo do pravih odgovorov naložba tudi zaključila.