DomovNoviceŠtudenti, pozor: zadnji dan za oddajo vloge za subvencije za bivanje

Študenti, pozor: zadnji dan za oddajo vloge za subvencije za bivanje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študenti visokošolskega študija imajo samo še danes čas, da oddajo prošnjo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18. Višina tokratne subvencije za bivanje znaša 21,50 evra na študenta za javne študentske oziroma dijaške domove ter 32 evrov za zasebnike.

Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti subvencijo za bivanje, morajo prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Višina tokratne subvencije za bivanje znaša 21,50 evra na študenta za javne študentske oziroma dijaške domove ter 32 evrov za zasebnike. Foto: Villa Domus

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje.

Cenzus za pridobitev subvencije znaša 2376,99 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2016.

V študijskem letu 2017/18 je skupaj razpisanih 13.277 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4743 in 8504 za podaljšanje bivanja ter 30 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Pisarne za študentske domove bodo do 15. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča v prihodnjih dneh oz. tednih.