DomovNovicePraznična sredina avgusta s pestrim prireditvenim programom

Praznična sredina avgusta s pestrim prireditvenim programom

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Praznični vikend in začetek tedna bosta postregla z raznolikim programom v Kopru in na podeželju.

Danes se v Kopru začenja mednarodni plesni festival salse, bachate in kizombe, Summer Afro Latin Festival. Plesne delavnice, animacije in spektakli v afriških in latino ritmih bodo ogreli obiskovalce, ki se bodo v teh dneh mudili po mestu. Razgiban festivalski program bo v Taverni, na Ukmarjevem trgu in okoliških lokacijah potekal vse do 15. avgusta, ko se bo festival zaključil s pravo beach party zabavo.

Srečanje z Otroškim gledališkim vrtiljakom, ki bo v Koper pripeljal Mačka Murija, se danes seli na Muzejski trg. Ob 19. uri bodo tako najmlajši spoznali Mačje mesto in se aktivno vključili v predstavo, ki je nastala po motivih istoimenske knjige Kajetana Koviča založbe Mladinska knjiga.

Festival Jeff se za letos poslavlja. Niz koncertov bosta danes zaključili skupini Nemeček in Nina Virant in Ansambel za preužitek. Glasbeno srečanje se bo pričelo ob 20.30, v atriju Pretorske palače.

Na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper pa se nadaljujejo filmske projekcije Kina Istra. Danes ob  21. uri, bo na sporedu film Vojvoda. Gre za komedijo posneto po resničnih dogodkih o hudomušnem Angležu, ki je ukradel Goyev portret iz Narodne galerije v Londonu.

Glasba bo na sporedu tudi na podeželju. Čubed pod borovci ta teden predstavlja duo Tiasha & Matej, ki preigravata akustične priredbe slovenske in tuje pop glasbene scene. Glasbeni večer bo v tudi danes v prijetnem ambientu s pričetkom ob 21. uri.

V soboto, 13. avgusta, ob 19.30 bo na trgu pri Kavarni Triglav Homo na plac, igrani prikaz, ki hudomušno predstavi način trgovanja v preteklosti. Ob 20.30 pa bosta obiskovalce na Titovem trgu skozi sklop čustvenih balad in žurerskih hitov v vokalno-kitarski preobleki popeljala Matej Mittendorfer in Zina Ban v sklopu Poletnih glasbenih večerov na trgu.

V nedeljo, 14. avgusta, se v Marezigah obeta prav poseben večer. V okviru 4. Fontana festa na Vinski fontani prirejajo Klapski večer na razgledu. Program bodo sooblikovale klape Lungomare, Solinar, Capris in ženska klapa Fritule. Na dogodku, ki bo tudi priložnost za menjavo vinskega soda na fontani, bodo zaigrali člani Pihalnega orkestra Marezige, predstavili pa se bodo tudi starodobniki.

V torek, 16. avgusta, se v Semedeli z zadnjim srečanjem letos zaključuje Letni kino v Semedeli, ki je nastal v sklopu participativnega proračuna Mestne občine Koper, Predlagam – odločam. V sodelovanju s Festivalom Tresk bodo na sklepnem večeru na dvorišču doma KS Semedela predstavljeni najboljši glasbeni videospoti preteklega leta.

  1. Alpe Adria Puf Festival se nadaljuje. Predstave na različnih lokacijah v mestu tudi te dni vabijo obiskovalce. Program predstav je na voljo TUKAJ.

Celoten seznam dogodkov je na voljo na spletni strani Visit Koper.

Foto: ZMKT, MOK, Vinska fontana Marezige, CMK, Summer Afro Latin festival