DomovNovicePred vrati je 8. mednarodni velikonočni rokometni turnir Koper Handball Cup

Pred vrati je 8. mednarodni velikonočni rokometni turnir Koper Handball Cup

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V času velikonočnih praznikov Koper že tradicionalno gosti rokometni turnir Koper Handball Cup. Letošnji bo med 29. in 31. marcem poleg v Kopru, potekal še v Izoli in na Kozini. Turnirja se bo udeležilo več kot 95 ekip iz Slovenije, Avstrije, Francije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Slovaške.

Mednarodni velikonočni rokometni turnir Koper Handball Cup je že dobro uveljavljen med rokometnimi klubi, zato tudi letos organizator, športna agencija Eurofest, pričakuje veliko število mladih športnikov, ki bodo preplavili koprske ulice. Prijavljenih je že 94 ekip iz sedmih držav: Avstrije, Francije, Hrvaške, Madžarske, Italije, Slovaške in Slovenije. Zaradi velikega števila prijavljenih bodo tekme potekale tako v Kopru kot v Izoli in Hrpeljah.

Na turnirju se bodo letos pomerili mladi športniki, rojeni leta 2007 in mlajši, vse do najmlajših, ki bodo zaigrali »mini rokomet«. Na turnirju bo sodilo 42 sodnikov iz Hrvaške in Slovenije, otroci pa bodo v času turnirja nastanjeni v šolah, hostlih in hotelih od izolskega Belvederja do Debelega rtiča. Poleg tekmovalnega dela bo udeleženke in udeležence pričakal tudi pester zabavni program.

Prireditve, kot je ta, zagotovo pripomorejo k prepoznavnosti mesta in športne infrastrukture, ki jo znajo pohvaliti tudi naši športniki. Turnir je že tradicionalen in vsako leto izpeljan na visoki kakovostni ravni, saj se po poročanju organizatorja udeleženke in udeleženci v Koper vedno radi vračajo. Poleg tega Koper nudi veliko možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa.

Več informacij o samem mednarodnem turnirju, programu najdete na povezavi.

Jubilejni 30. Eurofest s himno, dokumentarcem in knjigo

Letos bo med 4. in 9. julijem v Kopru potekal že 30. Eurofest. »Gre za praznovanje tridesete izvedbe prireditve, ki se je zasidrala v srcih rokometnih navdušencev po Evropi in tudi širše. Trenutno je prijavljenih že 190 ekip, predvidoma pa jih bo sodelovalo več kot 200. Letošnji Eurofest bo v vseh pogledih nekaj posebnega, saj bo kar nekaj presenečenj, ki bodo popestrila ta častitljivi jubilej,« nam je razkril direktor Eurofesta Tone Barič in dodal: »Ob številnih presenečenjih bo Eurofest dobil svojo himno, dokumentarec in knjigo. Častni pokrovitelj športnega dogodka pa bo Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.«

Foto: Eurofest