DomovNoviceKoper bo v nedeljo prestolnica slovenske odbojke

Koper bo v nedeljo prestolnica slovenske odbojke

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 24. marca, se v Kopru obeta pravi odbojkarski spektakel. Arena Bonifika bo gostila finalna obračuna najuspešnejših slovenskih ekip za pokalno lovoriko v tekmovalni sezoni 2023/24. Finalno srečanje za ženske med Novo KBM Branik in Calcit Volleyjem se bo začelo ob 17. uri, moški finale med OK i-Vent Mariborom in Calcit Volleyjem pa bo ob 20. uri.

Odbojkarska zveza Slovenije(OZS) je izvedbo tekem velikega finala Pokala Slovenije v sezoni 2023/24 po več letih zaupala Kopru, natančneje Beach volley klubu (BVK) Koper. »Odbojka je na Primorskem izjemno priljubljena in prepričani smo, da je Arena Bonifika prava izbira, da gosti letošnji finalni srečanji,« je ob izbiri lokacije povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Z odločitvijo OZS je zelo zadovoljen tudi predsednik koprskega kluba Jasmin Čuturić. »Dolgo smo si prizadevali pripeljati odbojko na takem nivoju v Koper, saj je to zagotovo velika promocija tako za moško kot za žensko odbojko. Verjamem, da bo to lep spektakel, da nam bo uspelo napolniti tribune in da bomo s tem pokazali, da smo, ne samo kot klub, ampak kot celotna Obala, dober organizator športnih dogodkov,« je dejal nekdanji odlični odbojkar in se ob tem zahvalil Mestni občini Koper, ki je prisluhnila njihovi želji.

V ženskem finalu pokala se bosta ob 17. uri pomerili ekipi Nova KBM Branik in Calcit Volleyjem, v moški konkurenci pa bosta ob 20. uri na parket stopili ekipi OK i-Vent Maribor in Calcit Volley. Odbojkarska zveza Slovenije bo v okviru pokalnega finala podelila tudi priznanja najboljšim odbojkarjem, odbojkaricam in trenerjem leta 2023.

Vstopnice za finale Pokala Slovenije 2023/24 v Areni Bonifika so na voljo na platformi Eventim oziroma na povezavi.

Foto: Odbojkarska zveza Slovenije