DomovNovicePred vrati je jesenska Čista 10-ka

Pred vrati je jesenska Čista 10-ka

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na rektorjev dan, 16. oktobra, ko je predavanj prost dan, bo koprska športna dvorana Arena Bonifika postala prizorišče športno-družabne prireditve, na katerem bodo svoje moči merili študentje različnih univerz.

Jesenska čista 10-ka je tradicionalna prireditev, ki jo organizirata UŠZP in ŠOUP, saj skrbita za to, da študij ni samo študij, ampak nekaj več. Ob pestrosti programa že dvaindvajset let na svojevrsten način združi študentke in študente Univerze na Primorskem in Fakultete za pomorstvo in promet (UL), ki tekmujejo v desetih športno-družabnih disciplinah. Tudi letos so na prireditev povabili Univerzo v Trstu, s katero želijo tudi v bodoče sodelovati na vseh projektih. Ekipe so razdeljene po fakultetah, tako gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke po posameznih disciplinah seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

Po športno-zabavnem dogodku Jesenska Čista 10-ka bo sledilo nepozabno Brucovanje 2019 na parkirišču pred stadionom Bonifika, kjer bosta nastopili skupini Nočni skok in Mambo Kings.

Več informacij najdete na spletni strani https://soup.si/sl/sport/novice.