DomovNovicePred vrati je mednarodni gledališki festival FUGA

Pred vrati je mednarodni gledališki festival FUGA

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Gledališče Koper je v letošnjem poletju vpeto v različne festivale za vse generacije, ki v osrčju Kopra kulturno obogatijo poletne dni. V tem tednu se med 10. in 15. julijem v sodelovanju gledališča s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Kulturno izobraževalnim društvom PiNA vrača priljubljeni, že peti študentski gledališki festival FUGA, ki ga tudi letos vodi kreativni režiser Ivan Loboda. Na peti ediciji festivala si bo moč ogledati šest predstav iz prestižnih evropskih akademij. 

FUGA je prvi in edini mednarodni festival v Sloveniji, ki v fokus postavlja gledališke predstave ter glasbene dogodke umetniških akademij in šol iz Evrope. Namenjen je predvsem študentom in študentkam ter mladim ustvarjalcem in ustvarjalkam, ki delujejo tako na gledališkem kot na glasbenem in avdio-vizualnem področju in ki lahko na festivalu predstavijo svoje delo ter se seznanijo z delom svojih vrstnikov z drugih umetniških akademij.

Festival FUGA 2024 bo s pestrim programom in spremljevalnim programom potekal na različnih lokacijah  – v Gledališču Koper, skladišču Libertas in utrdbi Bastion.

Več informacij o predstavah v tekmovalnem programu najdete na povezavah.

Akademija za umetnosti Novi Sad (RS)

Akademija za gledališko in filmsko umetnost Budimpešta (HU)

  • 12. 7. 2024 – Katarina Nikolić: Prozor

Fakulteta za dramske umetnosti Beograd (RS)

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana (SI)

Accademia Dimitri (CH)

Akademija za gledališko umetnost v Krakovu (PL)

Več aktualnih informacij o dogajanju na festivalu najdete na povezavi.

Foto: MOK, Gledališče Koper