DomovNovicePismo podpore ustanovitvi tretje slovenske medicinske fakultete v okviru Univerze na Primorskem

Pismo podpore ustanovitvi tretje slovenske medicinske fakultete v okviru Univerze na Primorskem

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Župani občin slovenske Istre so na svoji redni koordinaciji P.I.K.A. med drugim podpisali Pismo podpore ustanovitvi tretje slovenske medicinske fakultete v okviru Univerze na Primorskem.

Ocenili so, da bo ustanovitev medicinske fakultete v slovenski Istri pomembno prispevala k razvoju in izboljšanju zdravstvenih storitev v regiji, saj bo z izobraževanjem prihodnjih generacij zdravnikov in zdravstvenega osebja učinkovito naslovila problematiko pomanjkanja kadra v slovenskih zdravstvenih ustanovah in jim ponudila priložnost za strokovno rast v lokalnem okolju.

Župani so svojo trdno podporo ustanovitvi tretje slovenske medicinske fakultete v okviru Univerze na Primorskem utemeljili s pomenom izobraževanja vrhunskega medicinskega kadra za obstoj in razvoj sistema zdravstvenega varstva naše regije in države.

»Iskrena naklonjenost vseh štirih občin slovenske Istre ustanovitvi tretje slovenske medicinske fakultete je znak naše skupne zaveze za ustvarjanje boljših pogojev za naše prebivalke in prebivalce ter kakovosti življenja v regiji, hkrati pa na ta način želimo prispevati tudi k reševanju problematike pomanjkanja medicinskega kadra na državni ravni. Prepričani smo, da bo medicinska fakulteta postala osrednja točka zdravstvenega izobraževanja in napredka, ki bo vsem nam prinesla pozitivne spremembe,« so župani zapisali v svojem pismu podpore.

Foto: MOK