DomovŠportSlovenija na OI z rekordnimi 90 športnicami in športniki

Slovenija na OI z rekordnimi 90 športnicami in športniki

NoviceObvestilaSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez je danes popoldan imenoval slovensko reprezentanco za letošnje olimpijske igre v Parizu. V francoski prestolnici nas bo zastopala najštevilčnejša olimpijska reprezentanca do sedaj, saj bo v Pariz potovalo kar 90 športnikov in športnic, ki se bodo za odličja borili v 17 športnih panogah.

44 športnic in 46 športnikov se bo za olimpijska odličja v francoski prestolnici merilo med 26. julijem in 11. avgustom. V Pariz bo odpotovalo tudi 57 trenerjev in 48 ostalih spremljevalcev, tako da bo skupno slovenska ekipa obsegala 194 članov.

Olimpijske medalje iz Tokia bodo branili kolesar Tadej Pogačar, kanuist Benjamin Savšek in športna plezalka Janja Garnbret. Judoistka Tina Trstenjak je v vmesnem obdobju zaključila športno kariero, kolesarja Primoža Rogliča pa zaradi številnih drugih obveznosti ne bo v Parizu.

Člane slovenske olimpijske reprezentance po športih panogah najdete na povezavi.

Javna predstavitev slovenske odprave bo v četrtek, 11. julija, ob 20.30 na Ukmarjevem trgu v Kopru.

Na dogodku bodo prisotni vsi kvalificirani slovenski olimpijci in olimpijke, ki se bodo na oder sprehodili v najnovejši olimpijski kolekciji Pariz 2024. Dogodek bo pospremil bogat glasbeni in razvedrilni program, v katerem bo nastopila tudi skupina Tabu.

Uradno predstavitev si boste lahko ogledali tudi v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Televizije Slovenija.

Vabljeni, da v čim večjem številu na Ukmarjevem trgu pozdravite naše junake, ki bodo v Franciji zastopali slovenske barve in se borili za čim več medalj.

Foto: Olimpijski komite Slovenije