DomovNovicePred vrati je nova premiera Gledališča Koper Indijc gre v Bronx

Pred vrati je nova premiera Gledališča Koper Indijc gre v Bronx

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper so včeraj predstavili novo premiero Indijc gre v Bronx, ki si jo bodo lahko ljubitelji gledališke kulture premierno ogledali v petek, 7. januarja, ob 20. uri. Ob predstavitvi novega dela so v koprskem kulturnem hramu razkrili tudi pester januarski program.

Predstavo Indijc gre v Bronx režira Renata Vidič, v igralski zasedbi pa so Igor Štamulak, Blaž Popovski in Mak Tepšić. Igra je drugo dramsko delo leta 2020 preminulega ameriškega dramatika, scenarista in režiserja Israela Horovitza, zanj pa je prejel tudi nagrado za najboljše besedilo.

Enodejanka obravnava nasilje, rasno nestrpnost, ksenofobijo in nezmožnost medkulturne komunikacije v ameriški družbi konec šestdesetih let prejšnjega stoletja, a je zaradi migracij, ki so posledica svetovne neenakosti, trenutno zelo aktualna tudi pri nas.

V sklopu novinarske konference je direktorica Gledališča Koper Katja Pegan z nekaj besedami predstavila statistiko obiska gledališča v iztekajočem se letu 2021. »V času zaprtja do 11. maja smo pripravili več vsebin, v tem času pa zabeležili 6.000 ogledov. V preostanku leta smo nato pripravili 209 predstav in ob omejitvah glede zasedenosti dvoran zabeležili skoraj 20.000 obiskovalcev,« je bila jasna Peganova.

V podobnem ritmu tudi nadaljujejo, saj so smelo zastavili januarski program, ki deluje obetaven in svež. Le dan po premieri, v soboto, 8. 1., bodo na svoj račun ponovno prišli najmlajši. Na oder bo stopil Rok Matek z njegovo Ježevo hišico. Tudi soboti, 22. in 29. 1., bosta rezervirani za otroke, ki si bodo lahko ogledali Vrečo polno jabolk in Tisto o bolhah. Sredi meseca bodo obiskovalcem na ogled ponovno ponudili komedijo Laponska, s katero so navdušili že lanskega oktobra. Letošnja novost so pogovorni šovi Nad Obalo se jasni, ki jih bodo pripravljali v sodelovanju z medijem Obalaplus. V prvem mesecu leta 2022 se bo v Gledališču Koper tudi veliko plesalo. Svoje letne produkcije bosta predstavili Plesna šola Fiona in N1 Dance Team.

Več o predstavi in programu gledališča na povezavi.

Foto: Jaka Varmuž