DomovNovicePred vrati je nova premiera Gledališča Koper Morje sten

Pred vrati je nova premiera Gledališča Koper Morje sten

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Gledališču Koper so danes predstavili novo premiero Morje sten, ki si jo bodo lahko ljubitelji gledališke kulture premierno ogledali v mali dvorani koprskega kulturnega hrama v soboto, 19. marca, ob 20. uri. Morje sten je nadaljevanje pretresljive monodrame Stena v morju (S. Stephens), pri kateri sta moči že združila Francesco Borchi in Boris Cavazza, ki je predstavo režiral.

Pri monodrami Morje sten se je Francescu in Borisu tokrat pridružil še avtor Goran Vojnović, ki je napisal nadaljevanje te monodrame, na odru pa tokrat nastopata dva – dekličin oče in njen nono. V vlogi dekličinega očeta bo ponovno nastopil Francesco Borchi, nonota pa bo uprizoril slovenski gledališki, televizijski in filmski igralec Aleš Valič.

Pogled drugega je izhodišče za dramski monolog Gorana Vojnovića Morje sten, ki vodi v nekakšno nadaljevanje monodrame britanskega dramatika Simona Stephensa Stena v morju, ki so jo premierno uprizorili na lanskoletnem Primorskem poletnem festivalu, v njej pa prisluhnili spominom, ki jih podoživlja protagonist, fotograf, mož in oče Aleks.

Pogled drugega na družinsko nesrečo in vzroke zanjo pa tudi na odnose med člani družine, ki morda le niso bili takšni, kot jih je poskušal prikazati zet, pa je predmet dramskega monologa Morje sten, ki ga je pisatelj in filmski režiser ter scenarist Goran Vojnović napisal na željo Borisa Cavazze. Oba dramska monologa, Stephensonova Stena v morju v interpretaciji Francesca Borchija in Vojnovićev Morje sten v interpretaciji Aleša Valiča, sta zrcalni sliki istega dogodka, dva pogleda in dve resnici, predvsem pa obetajoč večer za gledališke sladokusce.

Več o monodrami Morje sten na povezavi.

Seznam aktualnih predstav in prireditev Gledališča Koper na povezavi.

Foto:MOK