DomovNovicePredstava Jašek v živo iz Gledališča Koper

Predstava Jašek v živo iz Gledališča Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko gledališče je zaradi ukrepov v povezavi s koronavirusom na široko odprlo svoja virtualna vrata. Po izkušnjah, ki so jih nabirali spomladi, tudi v jesenskem delu epidemije ustvarjajo kulturne vsebine za splet. Serijo virtualnih predstav, s katero zaznamujejo dvajset let Gledališča Koper, so poimenovali Moč igre.

Dvajset let Gledališča Koper igralski ansambel koprskega kulturnega hrama praznuje tudi na odru male dvorane. V ta namen so pripravili serijo predstav, ki jim sledijo pogovori z igralci. Prvotna zamisel je bila, da bodo praznovali in se družili v krogu svojega zvestega občinstva. A razglasitev epidemije in številni ukrepi so vse obrnili na glavo. Odločili so se, da bodo kulturne dogodke in predstave ponudili na kanalu YouTube in družbenem omrežju Facebook.

Doslej so neposredno iz male dvorane Gledališča Koper prenašali tri predstave, in sicer Služkinji, Začetek in Deklice ne bi smele igrati nogometa. V petek, 13. novembra, ob 20. uri je na vrsti Jašek (H. Pinter) v režiji Jake Ivanca. Več o predstavi z Rokom Matkom in Blažem Popovskim boste našli na povezavi. Tudi tokrat bo po predstavi sledil pogovor z igralci, ki ga bo vodil dramaturg Miha Trefalt.

Ogled predstav na spletu je brezplačen. Vsi, ki želijo podpreti prizadevanja Gledališča Koper po ohranjanju gledališča in umetnosti, pa to lahko storijo z nakupom virtualne vstopnice za 5 evrov. Vstopnico lahko kupijo na spletni strani Gledališča Koper.

Gledališče bo del sredstev namenil ohranjanju sodelovanja s samozaposlenimi v kulturi, ki so tako kot številni drugi zaradi trenutnih razmer v povezavi s koronavirusom in ukrepi ostali brez dela.