DomovNovicePrenova mestne tržnice prehaja v sklepno fazo

Prenova mestne tržnice prehaja v sklepno fazo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru prenove mestne tržnice, s katero bo občina branjevkam in branjevcem ter kupcem zagotovila prijaznejše pogoje, bodo delavci družbe Adriaing, d. o. o. uredili tudi dostop do tržnih prostorov s sprehajalnega pasu. Z odstranitvijo betonskega robnika bodo izničili višinsko razliko, ki je doslej oteževala obisk tržnice gibalno oviranim, sedem zimzelenih hrastov ob nadstrešnici pa bodo delavci Marjetice presadili na zanje ustreznejšo lokacijo. V sadilne luknje ob cestišču bodo zasadili zimzelene velecvetne magnolije.

Na mestni tržnici v Kopru že več mesecev potekajo gradbena dela. Nova tržnica ne bo nudila le bistveno boljših pogojev za delo branjevk in branjevcev ter prijetnejšo nakupovalno izkušnjo ljubiteljic in ljubiteljev domačih istrskih dobrot, ampak bo z novo infrastrukturo lahko občasno postala tudi prireditveni prostor.

V naslednjih dneh bodo delavci družbe Adriaing, d. o. o. odstranili tamkajšnji robnik in s tem izničili višinsko razliko na sprehajališču ter obisk tržnice olajšali gibalno oviranim. Poleg tega bodo tamkajšnji prehod za pešce prestavili tako, da bo ležal v liniji vhoda na tržnico. Ker nadstrešnica ne bo zagotavljala ustreznih pogojev za rast tamkajšnjih zimzelenih hrastov, je občina zanje našla ustreznejšo lokacijo na območju Športno-rekreacijskega centra Bonifika, v sadilne luknje ob cestišču pa bodo delavci Marjetice zasadili zimzelene velecvetne magnolije, ki so po zahtevnosti vzdrževanja najprimernejše za to območje.

To ni prvi primer, ko smo v Kopru obvarovali drevesa, ki so se znašla v območju gradbišča, in sicer so delavci Marjetice septembra lani z območja gradbišča za parkirno hišo Sonce v Park urbanih športov uspešno preselili 36 zimzelenih hrastov.

Iz varnostnih razlogov pa v okviru naložbe ne bo mogoče ohraniti palme, ki leži v osi vhoda na tržnico poleg prehoda za pešce in otežuje preglednost cestnega prometa vsem udeleženkam in udeležencem v prometu: voznikom, kolesarjem in pešcem, ki želijo cesto prečkati na tem prehodu.

Celotna naložba v nadkritje mestne tržnice bo sklenjena do sredine oktobra.

Foto: MOK