DomovNoviceV septembru pričakujemo šest prihodov potniških ladij

V septembru pričakujemo šest prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec september napovedanih šest prihodov potniških ladij, ki bodo še dodatno popestrile že tako uspešno sezono prihoda potniških ladij, ki se je letos začela že v mesecu februarju. Največji obisk potniških ladij(belih lepotic) smo letos obeležili že v maju, juniju, juliju in avgustu, ko se je ob potniški terminal privezalo tudi do enajst ladij v enem mesecu.

Kot prva bo na potniški terminal v četrtek, 1. septembra, k nam v poznih popoldanskih urah iz Trsta priplula potniška ladja Sea Dream II, ladjarja Sea Dream Yacht Club. Potniška ladja bo na našem potniškem terminalu ostala zasidrana tudi v petek, 2. septembra, vse do 20. ure, ko bo pot nadaljevala proti Rovinju.

V soboto, 3. septembra bo pogled na naš potniški terminal ponovno edinstven, saj bo v Koper iz Grčije priplula ena večjih potniških ladij Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises. Le dan kasneje v nedeljo, pa si bodo lahko ljubiteljih potujočih morskih hotelov lahko iz razgledne točke nad Bastionom (na koncu Verdijeve ulice s strani osrednjega trga) ogledali lepote luksuzne potniške ladje Celebrity Constellation, ladjarja Celebrity Cruises.

V nedeljo, 11. septembra, bo potniški terminal s svojo modrino valov krasila Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises. Potniška ladja bo v naše mesto ponovno priplula tudi v nedeljo, 25. septembra.

Kot zadnjo v mesecu septembru pa na našem potniškem terminalu v torek, 27. septembra pričakujemo potniško ladjo Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises.

Številni potniki so tudi letos navdušeni nad znamenitostmi našega mesta in krajev, ki jih obiščejo v času postanka med plovbo na določeni destinaciji. Po pogovoru s turističnimi agencijami, ki za njih pripravljajo pestre programa obiska so najbolj obiskani Koper, Ljubljana, Piran, Postojna, Lipica in Bled, vse več pa je zanimanja tudi za klasične ture po središčih obalnih mest, krajše avtobusne izlete, obiske zaledja z degustacijami domačih dobrot in pokušino vina ter oljčnega olja.

Edinstveno srečanje potniških ladij Azamara

Kot zanimivost dodajmo, da bodo v mesecu oktobru, natančneje 8. oktobra zasidrane na potniškem terminalu Luke Koper kar štiri potniške ladje, ladjarja Azamara Club Cruises. Ljubitelji potniških ladij bodo lahko uživali ob pogledu na zasidrane potniške ladje Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit.

Foto: MOK