DomovNovicePričenjajo se občni zbori prostovoljnih gasilskih društev

Pričenjajo se občni zbori prostovoljnih gasilskih društev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se ponovno začnejo občni zbori prostovoljnih gasilskih društev in gasilske zveze v Mestni občini Koper. Kot že tradicionalno bo prvi občni zbor v Krkavčah, zadnja pa bo skupščina Obalne gasilske zveze Koper, ki bo letos 31. marca, v gasilskem domu v Movražu.

Občni zbori so zbori članov prostovoljnih  gasilskih društev, kjer se obravnavajo in sprejmejo letna poročila, programi dela ter podelijo priznanja in napredovanja.

Občnih zborov se navadno udeležijo tudi predstavniki ostalih gasilskih društev v občini, sosednjih občin ter prijateljskih in pobratenih društev. Ravno tako se občnih zborov udeležijo tudi predstavniki krajevne skupnosti in občine.

Foto: Vojko Rotar

Letos je tudi volilno leto, kar pomeni, da organom društva poteče mandat in bodo na občnih zborih potekale volitve za predsednika, poveljnika in drugih organov društev in gasilske zveze.

Občnega zbora v Krkavčah se bosta kot predstavnika Mestne občine Koper udeležil občinski svetnik, Slobodan Popovič ter vodja občinske službe za zaščito in reševanje, Igor Rakar.