DomovNovicePrijave na 10. Istrski karneval so že v teku

Prijave na 10. Istrski karneval so že v teku

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske ter ponudniki na stojnicah se od danes dalje  lahko prijavijo na pustni povorki 10. Istrskega karnevala.

Jubilejni, 10. Istrski karneval bo med 9. in 14. februarjem z različnimi dogodki in prireditvami znova pustno obarval dogajanje v slovenski Istri. Osrednje dogajanje bo v Kopru, ki bo v soboto, 10. februarja, ob 11. uri gostil že 10. Istrsko pustno povorko, dan zatem se bo pustno dogajanje preselilo v Portorož, kjer bo ob 14. uri Portoroška pustna povorka, v Izoli bodo na pustni petek, 9. februarja, poskrbeli predvsem za otroke, medtem ko bo piransko Gledališče Tartini na pustno soboto zvečer znova prizorišče Velikega pustnega plesa.

Prav tako se bodo številne pustne prireditve zvrstile na zelenem podeželju. Pustovanja in pustne sprevode bodo tako pripravili v Dekanih, Hrastovljah, Kubedu, Rakitovcu, Šmarjah, Pobegih, Zazidu, Movražu, Bezovici in drugih krajih slovenske Istre.

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske ter ponudniki na prodajnih in promocijskih stojnicah pa se od danes dalje na spletni strani www.istrski-karneval.si lahko prijavijo za sodelovanje na 10. Istrsko pustno povorko in 8. Portoroško pustno povorko. Čas za oddajo prijav je 31. januar 2018.

Istrski karneval, ki bo letos že deseti zapovrstjo, je eden od vse številnejših uspešnih skupnih projektov občin v slovenski Istri. Istrski karneval velja tudi za eno od najbolj zanimivih in najbolje obiskanih pustnih prireditev v državi. Istrsko pustno povorko v Kopru, katere se običajno udeležijo številna lokalna, turistična in kulturna društva, ki se našemijo bodisi v tradicionalne bodisi etnografske maske, pa tudi v domiselne maske, ki odražajo aktualno družbeno stanje v državi in po svetu, se vsako leto udeleži na tisoče obiskovalcev, na svoj račun pa v sklopu spremljevalnega programa pridejo tudi otroci.