DomovNovicePrihodnji teden se vračajo Šelestenja

Prihodnji teden se vračajo Šelestenja

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Jesen v Kopru bo popestril glasbeni cikel Šelestenja. Štirje izjemni kulturni dogodki bodo osvetlili jesenske dni z glasbenim šelestenjem v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega in Pokrajinskem muzeju Koper.

Cikel se bo začel prihodnji četrtek, 19. oktobra, ob 19.30 s koncertom mednarodno priznane violinistke Anje Bukovec in virtuozne pianistke Ilonke Pucihar v Pokrajinskem muzeju Koper.

V torek, 31. oktobra, bosta Svetlana Makarovič in Aphra Tesla v dvorani Sv. Frančiška Asiškega pripravili edinstven performans “Zeliščarka”, kjer se bosta prepletali poezija in glasba, 16. novembra bo Pokrajinski muzej Koper gostil opernega pevca Aca Biščevića in italijanskega plesalca Alberta Paganija, ki bosta združila svoje umetniške talente v posebnem večeru, 29. novembra pa se bo festival zaključil z nastopom Jureta Ivanušiča in skupine Nordunk v dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji po ceni 7 evrov preko Eventima, na dan dogodka bo za vstopnico treba odšteti 12 evrov.

Festival organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v soorganizatorstvu z Društvom prijateljev glasbe Koper, Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, Pokrajinskim muzejem Koper in Eventim.

Foto: ZMKT