DomovNovicePrijave za drugi Social Impact Award Slovenija so odprte

Prijave za drugi Social Impact Award Slovenija so odprte

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt Social Impact Award (SIA) nudi podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še v zgodnji fazi razvoja in izvedbe inovativnih poslovnih rešitev za spopadanje z najpomembnejšimi družbenimi izzivi našega časa. V mednarodnem prostoru je projekt prisoten že več kot desetletje, v Sloveniji pa je svojo pot začel leta 2021. Vse do ponedeljka, 13. junija, so v Sloveniji odprte prijave za nagrado Social Impact Award, ki jo je tudi letos na lokalni ravni podprla Mestna občina Koper.

Po lanskoletni prvi, a zelo uspešni izvedbi projekta Social Impact Award se bo projekt v Sloveniji letos odvil pod okriljem Slovenske agencije za mlade in novega soorganizatorja, Impact Hub Ljubljana. V okviru projekta SIA, ki bo letos potekal od aprila do oktobra, bodo organizirali različne dogodke in delavnice o socialnem podjetništvu, ki mlade spodbujajo, da prepoznane izzive v družbi pretvorijo v socialnopodjetniško idejo.

 »V letu 2021 smo s programom Social Impact Award dosegli več kot 4500 mladih, sklenili 11 partnerstev z občinami in imeli tri Key Business partnerje ter enega Key Academic partnerja, vsi pa z nami ostajajo tudi v letošnjem letu. V neizmerno veselje mi je, ko vidim, kako zmagovalci iz lanskoletne izvedbe ob naši podpori še naprej rastejo in žanjejo uspehe tako na nacionalni ravni z razvojem svojih podjetij kot tudi na mednarodni ravni, kjer so velikokrat izpostavljeni kot primeri dobre prakse, poleg tega pa je direktorica PsyBit, Eva Esih, prejela tudi štipendijo za program, vredno skoraj dvajset tisoč evrov,« je pogled na odzivnost programa izpostavila vodja Social Impact Award Slovenia, Nika Stegovec.

Projekt sta letos lokalno podprli Mestna občina Koper in akademsko Univerza na Primorskem. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je ob ponovnem skupnem sodelovanju povedal: »Verjamem, da mladi pogosto potrebujejo le pravo priložnost, da uresničijo svoje podjetniške zamisli. Socialno podjetništvo kot oblika podjetništva z velikim čutom odgovornosti za skupnost in okolje ima pri tem pomembno vlogo, saj se osredotoča na izzive sodobne družbe, na katera podjetja, ki stremijo le k maksimiziranju dobička, nimajo odgovora. Zato je prav, da kot skupnost podpiramo ustvarjanje in razvoj družbenih podjetij ter novih pogledov nanje, še zlasti pa, da mladim ponudimo čim več različnih priložnosti za izkoriščanje svojega potenciala.«

Rektorica Univerze na Primorskem dr. Klavdija Kutnar pa je poudarila: »Univerza na Primorskem z veseljem že drugo leto zapored sodeluje pri projektu Social Impact Award. Že lanska izkušnja je pokazala, da je ta projekt odlična priložnost za naše študentke in študente, da se bolje spoznajo s socialnim podjetništvom in izrazijo svoje ideje. Gre za izredno pomembno področje, ki ga moramo univerze, v skladu z nedavno sprejetim Nacionalnim programom visokega šolstva 2030, v prihodnje neposredno implementirati tudi v študijske programe.«

Več informacij o delavnicah in prijavnica so dosegljivi na spletni strani projekta.

Foto: Social Impact Slovenija