DomovNovicePriljubljen mednarodni rokometni festival Eurofest odpovedan

Priljubljen mednarodni rokometni festival Eurofest odpovedan

Naši krajiNoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V preteklih mesecih so negotove epidemiološke razmere omejile izvajanje številnih športnih dejavnosti, zaradi česar se je moral športni svet spoprijeti z mnogo odpovedmi mednarodnih tekmovanj. Čeprav se stanje v državi izboljšuje, zaščitni ukrepi pa rahljajo, so organizatorji priljubljenega rokometnega festivala Eurofest sporočili, da je julijski športni dogodek odpovedan. Kljub temu z optimizmom zrejo v prihodnost in načrte preusmerjajo v organizacijo avgustovskega turnirja.

Med 2. in 7. julijem bi moral Koper biti prizorišče 29. izvedbe najbolj priljubljenega mednarodnega mladinskega rokometnega festivala pri nas. »Poletni Eurofest je v letih 2018 in 2019 v slovensko Istro privabil več kot dvesto rokometnih ekip in tri tisoč udeležencev iz vsega sveta,« so sporočili organizatorji turnirja. Razmere v preteklem letu so vplivale na izvedbo športnih prireditev in omejile priprave športnikov, zaradi česar organizatorjem tradicionalnega rokometnega turnirja k sodelovanju ni uspelo privabiti večjega števila udeležencev, kot smo bili tega vajeni v preteklih izvedbah.

Ne glede na to organizatorji z veliko mero optimizma zrejo v avgust, saj takrat načrtujejo izvedbo osmega Koper Handball Cupa, ki so ga v času velikonočnih praznikov prestavili na kasnejši datum. Če bo šlo vse po načrtih, se ga bodo lahko ljubitelji rokometa udeležili med 21. in 25. avgustom. Na turnir, ki rokometnim klubom služi za pripravo na novo tekmovalno sezono, so vabljene dekliške in fantovske ekipe od 9. do 17. leta starosti. Zainteresirani se lahko do konca junija prijavijo na elektronskem naslovu kopercup@gmail.com, več informacij o izvedbi dogodka pa je dostopnih na spletni povezavi.