DomovNovicePrimorski študentje bodo darovali kri

Primorski študentje bodo darovali kri

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Študenti nadaljujejo uspešno dobrodelno akcijo darovanja krvi, ki poteka pod sloganom Častim pol litra! in vsako leto privabi več krvodajalcev.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) in PreProstoVoljni v okviru vseslovenske študentske krvodajalske akcije pod sloganom Častim 1/2 litra! vabi na krvodajalsko akcijo na Primorskem.

Kot so sporočili iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem, bodo študentje lahko kri darovali v torek, 12. aprila, četrtek, 14. aprila, in petek, 15. aprila, med 7.30 in 11. uro v Splošni bolnišnici Izola (Center za transfuzijsko dejavnost).

»Zelo me veseli, da je to prva krvodajalska akcija po epidemiji, ki bo nekoliko drugačna. Potrudili se bomo, da bomo študente krvodajalce lepo sprejeli. Iskreno vabim vse krvodajalce, da se udeležijo akcije in častijo pol litra,« na akcijo skupine PreProstoVoljni vabi vodja projekta na Primorskem Tamara Crnjac.

Za udeležbo se je treba predhodno naročiti na telefonsko številko (05) 660 62 39. Po prijavi boste prejeli SMS-vabilo, s katerim vas bodo pozvali k povratnemu klicu, s katerim zdravstveno osebje preveri vaše pogoje (ustreznost) in uskladi termin prihoda. Prvih petdeset študentov krvodajalcev bo prejelo praktično darilo.

Krvodajalsko akcijo organizira Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) skupaj s študentskimi organizacijami univerz (ŠOULJ, ŠOUM in ŠOUP), študentskih klubov, Zveze študentskih klubov Slovenije, Rdečim križem Slovenije in Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

Projekt izvaja ŠOUP v okviru projekta PreProstoVoljni, ki ga sofinancira Mestna občina Koper.

Foto: ŠOUP