DomovNovicePriprave na leto v znamenju gastronomije

Priprave na leto v znamenju gastronomije

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Destinacija Koper se z različnimi aktivnostmi pripravlja na leto 2021, ki bo v znamenju projekta Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021. Med drugim je odprt poziv za gostince, ki bi želeli sodelovati pri pripravi novega foto in video materiala.

Prihodnje leto bo v luči projekta Slovenija ‒ Evropska gastronomska regija 2021 gastronomija ena od vodilnih tematik promocije slovenskega turizma. V ta namen je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper gostinskim obratom v Mestni občini Koper poslal vabilo k sodelovanju pri izdelavi promocijskega materiala za promocijo kulinarike. Novonastali foto in video material bo služil za promocijo destinacije skozi kulinariko v prihodnjem letu in naprej, obenem ga bodo gostinski ponudniki, ki bodo sodelovali v projektu, lahko uporabili v lastne promocijske namene.

Kot pravijo v Zavodu, je cilj projekta ustvariti kakovosten foto in video material, ki bo prikazal tipične jedi, njihovo pripravo in postrežbo, s čimer bodo destinacijo Koper predstavili kot destinacijo gastronomskih doživetij.

K sodelovanju so povabili gostinske ponudnike v mestu in na podeželju, ki pripravljajo tipične lokalne jedi, ter turistične kmetije in osmice.