DomovNaši krajiPrireditveno bogat mesec maj

Prireditveno bogat mesec maj

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V maju Mestna občina Koper slavi občinski praznik, v okviru katerega se v mestu in njegovi okolici že tradicionalno zvrstijo številne prireditve. Tudi letošnji maj bo v destinaciji Koper prireditveno izjemno bogat. Poudarjamo največje majske prireditve.

Medtem ko bo za to soboto napovedan Paninfest zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen, bo nedelja minila predvsem v znamenju medgeneracijskega teka. Pestro bo tudi na začetku prihodnjega tedna: v ponedeljek, 13. maja, nas v sklopu Zdravega maja čaka popoldanski pohod na Slavnik, v torek, 14. maja, pa bo v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega Festival festINNO, ki je stičišče povezovanja akademske sfere, gospodarstva, zainteresirane javnosti in načrtovalcev politik podpore podjetništva, v koprski Taverni pa Čezmejni zaposlitveni sejem.

Med 15. in 17. majem bodo dogajanje na Prešernovem trgu popestrili Dnevi knjige, od 17. do 26. maja pa bo dogajanje v občini krojil Teden ljubiteljske kulture.

Za živahno majsko dogajanje bo poskrbel tudi sklop kitarskih večerov v starem mestnem jedru, ki bodo 17., 18. in 19. maja, na različnih lokacijah v mestu.

V soboto, 18. maja, ne gre zamuditi ene največjih majskih prireditev ob občinskem prazniku – tradicionalne predstavitve krajevnih skupnosti in turističnih društev Mestne občine Koper oziroma prireditve Koper na dlani, ki bo na Pristaniški ulici in bližnjih prizoriščih med 9. in 17. uro. Ta dan pa bo v mestu hkrati tudi Pristaniški dan, ki je vsakič znova odlična priložnost, da pobliže spoznate koprsko pristanišče.

  1. maja se začenja Primorski poletni festival, 24. in 25. maja pa ne gre zamuditi prireditve Dan zdravja in Street energy week.

Med 24. in 26. majem bo za ljubitelje filmske umetnosti poskrbel Otok v Kopru, 25. maja pa bodo svoja vrata znova odprle kantine in oljarne v destinaciji Koper v sklopu prireditve Od vinarja do oljkarja. Ta dan bodo v večernih urah na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji uspešnic Vasca Rossija, saj bo v Taverni koncert Vasco Rossi tribute.

Konec meseca bodo zaznamovali Festival Burja – obalni festival urbane kulture, ki bo med 29. in 31. majem v novem parku ob Semedelski cesti, od 30. maja do 2. junija pa bo Arena Bonifika znova prizorišče Svetovnega pokala v športni gimnastiki. 31. maja zvečer boste na Pristaniški ulici lahko spremljali modno revijo.

Vse prej kot dolgčas bo tudi na podeželju. Različne prireditve tako pripravljajo v Loparju, Krkavčah, Zabavljah in na Škofijah, medtem ko se konec meseca v Pradah začenja tudi sezona šager.

Za kulinarične večere ob glasbi pa bodo poskrbeli na Turistični kmetiji Tonin v Pučah, kjer 9. in 23. maja, prirejajo »Četrtke pu naše«. Ta četrtek boste lahko uživali ob 4-hodnem meniju in glasbi Klape Capris, 23. maja pa bo za glasbo poskrbel Slavko Ivančič.

Majske prireditve so zbrane tako na občinski spletni strani www.koper.si kot tudi na koledarju prireditev, ki so ga pred dnevi prejela vsa gospodinjstva v občini in ki je dostopen v koprskem TIC-u v Pretorski palači.