DomovNaši krajiDo petka čas za prijave za Koper na dlani

Do petka čas za prijave za Koper na dlani

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Krajevne skupnosti in turistična društva Mestne občine Koper se lahko do tega petka, 10. maja, prijavijo za sodelovanje na tradicionalni majski prireditvi Koper na dlani, ki bo v soboto, 18. maja.

Tradicionalna prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper, na kateri se na enem mestu oziroma »kot na dlani« predstavijo krajevne skupnosti in turistična društva, bo v soboto, 18. maja. Prijave za sodelovanje na prireditvi pa so možne do tega petka, 10. maja, in sicer prek elektronske prijavnice na tej povezavi: https://www.istrski-karneval.si/sl/koper-na-dlani-stojnice.

Krajevne skupnosti in društva bodo tudi letos na stojnicah, ki jih bodo postavili vzdolž Pristaniške ulice in na drugih bližnjih lokacijah, med 9. in 17. uro predstavile svoje posebnosti, kulinariko in stare običaje.

Po minulih dveh uspešnih izvedbah pa bodo tudi letos program prireditve še dodatno popestrile Istrske igre, na katerih se bodo predstavniki krajevnih skupnosti in društev pomerili v vleki vrvi, igranju briškole, more, skakanju v vrečah in drugih tradicionalnih istrskih družabnih dejavnostih. Tudi za sodelovanje na 3. Istrskih igrah se člani društev in krajevnih skupnosti lahko prijavijo do tega petka, na povezavi: https://www.istrski-karneval.si/sl/koper-na-dlani-igre.

Na prireditvi bo poskrbljeno tudi za otroke, ki se bodo lahko zabavali na otroških delavnicah Večgeneracijskega centra Morje, zanimivo pa bo po bliže spoznati tudi svet ribištva. V mandraču bo namreč razstavljena stara ribiška »mezzabatana«, ob kateri boste od ribiča iz prve roke lahko spoznali ribiško zgodovino Kopra, se seznanili s šivanjem ribiških mrež in drugimi zanimivimi informacijami.

Sicer bo isti dan v Kopru tudi 13. Pristaniški dan. Pristaniško dogajanje se bo za en dan naselilo na Ukmarjev trg, dogodek bo spremljal bogat in zanimiv program za odrasle in otroke, obiskovalcem pa bodo na voljo brezplačni vodeni ogledi pristanišča z avtobusi, vlakcem, turistično ladjico in kolesi. Letos so za oglede potrebne predhodne prijave, prek spletne strani www.zivetispristaniscem.si.