DomovNaši krajiV tem tednu v Kopru kar štiri potniške ladje

V tem tednu v Kopru kar štiri potniške ladje

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj smo na potniškem terminalu do poznih večernih ur lahko občudovali potniško ladjo Azamaro Pursuit, ki velja za eno bolj prestižnih, danes, 8. maja, pa Koper vnovič gosti 228 metrov dolgo ladjo Viking Star, ladjarja Viking Cruises. K nam je priplula iz Benetk, svojo pot pa bo v popoldanskih urah nadaljevala proti Zadru.

Po tem, ko je v nedeljo, 5. maja, v Koper prvič priplula Marella Discovery, se je včeraj ob potniški terminal prvič privezala tudi Azamara Pursuit, ladjarja Azamara Club Cruises, ki je na svojem krovu pripeljala nekaj več kot 650 gostov, pretežno ameriških državljanov. Ob tej priložnosti je kapitanu Antoniu F. Toledu dobrodošlico v našem mestu izrekla svetovalka župana Jana Tolja in z njim izmenjala priložnostne plakete.

Ob prvem prihodu ladje v pristanišče jo obiščejo tako predstavniki lokalne oblasti, koprskega pristanišča in ladijskega agenta.

Danes v Kopru gostimo še tretjo ladjo tega tedna, Viking Star, ki se bo letos k nam vrnila še šestkrat, nazadnje 23. oktobra. Tokrat je z njo v Koper priplulo približno 950 potnikov, od katerih se jih je dobra tretjina (350 ljudi) udeležila vodenega izleta po mestu. Veliko se jih je odločilo tudi za raziskovanje lepot Pirana, Bleda in Ljubljane ter obisk kmečke tržnice v Padni oz. ogled Postojnske jame, v popoldanskih urah pa so nekateri med njimi odkrivali tudi slikovito vasico Hrastovlje in okušali vina kleti Bordon v Dekanih.

228 metrov dolga ladja, ladjarja Viking Cruises, slovi po modernem dizajnu in eleganci ter udobju, ki ga nudi svojim potnikom na krovu. Vseh 465 kabin je namreč opremljenih z balkonom, gostje pa se med križarjenjem lahko razvajajo tudi v centru dobrega počutja, ki je opremljen s savno in ledeno jamo, ter dveh bazenih.

V tem tednu poleg tega pričakujemo prihod še ene potniške ladje, in sicer Marella Celebration, ki bo k nam priplula v nedeljo, 12. maja.

Doslej smo tako v Kopru gostili devet potniških ladij, s katerimi je v Koper prišlo nekaj več kot 10 tisoč potnikov. Do konca letošnje sezone bomo zabeležili še 60 prihodov potniških ladij in nekaj več kot 90 tisoč turistov.