DomovNaši krajiDozidava OŠ v Marezigah se bo začela še letos 

Dozidava OŠ v Marezigah se bo začela še letos 

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Če gre vse po načrtih, bi se lahko gradnja prizidka k Osnovni šoli Ivana Babiča Jagra v Marezigah začela septembra letos. Člani občinskega sveta koprske občine so na zadnji seji soglasno potrdili investicijski program, razpis za izbiro izvajalca bo občina objavila do konca tega meseca.

Tudi v Marezigah se zaradi vztrajnega večanja števila učencev v tamkajšnji osnovni šoli že nekaj let soočajo s prostorsko stisko. Pred desetimi leti je šolo obiskovalo 127 učencev, ki so bili razporejeni v devet oddelkov, v letošnjem šolskem letu se je število praktično podvojilo, saj šolo obiskuje 251 učencev, in sicer v 13 oddelkih. Učilnice so za tako število otrok danes pretesne, saj so bile predvidene za oddelke z največ 20 učenci, zaradi potreb po dodatnih prostorih so v zadnjih letih nekaj učiteljskih kabinetov zato že preuredili v dodatne učilnice. Šola poleg matičnih učilnic nujno potrebuje tudi novo knjižnico, računalniško učilnico, učilnico za gospodinjski in likovni pouk ter sanitarije, ki jih bo občina zagotovila z gradnjo prizidka.

Objekt bo dvoetažni, velikosti 906,4 m2, v njem pa bodo poleg sodobno in tehnološko opremljenih učilnic in dodatnih prostorov za učitelje zagotovljene tudi prepotrebne sanitarije. Z gradnjo prizidka bo šola postala prijazna invalidom, saj naložba predvideva tudi ureditev dostopne rampe do prizidka in povezovalni hodnik, ki bo omogočil prehajanje iz novogradnje do večnamenskega prostora v obstoječi šoli. Učilnice v pritličju prizidka bodo namenjene prvošolcem, zato bodo vse imele izhod na teraso in ločen vhod od preostalega dela šole. V okviru naložbe bodo preuredili tudi del prostorov v starem objektu šole, ki se bodo zaradi selitve dejavnosti v prizidek sprostili, s tem pa zagotovili boljše prostorske pogoje in dosegli izboljšanje kakovosti učnega okolja.

Ocenjena vrednost naložbe znaša 1,3 milijona evrov, dodatnih 98 tisoč bo občina namenila za opremo. Predviden rok za dokončanje vseh del, vključno z montažo opreme, je avgust 2020.