DomovNoviceProstovoljno gasilsko društvo Movraž bogatejše za novo gasilsko vozilo

Prostovoljno gasilsko društvo Movraž bogatejše za novo gasilsko vozilo

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je pred gasilskim domom v Movražu pred rednim letnim občnim zborom potekala krajša slovesnost, kjer so predstavniki Prostovoljnega gasilskega društva Movraž prevzeli v uporabo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva (GVM-1). Ob predaji ključa vozila je zbrane nagovorila tudi koprska podžupanja Jasna Softić, ki je poudarila bogato tradicijo prostovoljnega gasilstva na tem območju.

Prostovoljno gasilsko društvo Movraž je gasilsko vozilo za prevoz moštva dobavilo že v letu 2020, vendar zaradi epidemije COVID-19 do svečanega prevzema ni prišlo do danes. Za novo vozilo Citroen Jumper je Mestna občina Koper PGD Movraž namenila 40.000 evrov. »A naj poudarim, da so vozila le zato, da služijo človeku. Človek je tisti, ki jim z uporabo dodeli vrednost, zato ste pomembni vi, prostovoljni gasilci Movraža, ki boste to vozilo uporabljali, ko se bodo sokrajani znašli v stiski in računali na vašo pomoč. S predajo novih vozil ne predajamo samo prevoznih sredstev, temveč širimo vrednote vseh vas, gasilk in gasilcev,« je v pozdravnem nagovoru dejala podžupanja Jasna Softić.

Mestna občina Koper ima že vsa leta posluh za potrebe gasilcev glede izvajanja javne službe. Tako je v preteklih letih zagotovila sredstva za gradnjo gasilskih domov v Movražu, Brezovici, Rakitovcu in Babičih. Ravno tako je sofinancirala obnove domov v Pobegih in Krkavčah, naslednje leto pa bo sofinancirala popravilo strehe v Krkavčah. Obenem MOK letno zagotavlja dodatna sredstva za nabavo gasilske zaščitne in reševalne opreme za potrebe prostovoljnih gasilcev. Za izvajanje gasilske službe prostovoljnim gasilskim organizacijam je letos s strani občine namenjenih 330 tisoč evrov. Več o tem na povezavi.

Foto: MOK