DomovNoviceProstovoljska pisarna Koper poziva k pomoči

Prostovoljska pisarna Koper poziva k pomoči

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je humanitarna organizacija, ki letos obeležuje 30 let delovanja, njihova osrednja dejavnost pa je promocija prostovoljstva. Lokalne organizacije znotraj Mestne občine Koper se v zadnjem obdobju soočajo z veliko potrebo po prostovoljcih, zato so se za pomoč obrnile na Prostovoljsko pisarno Koper, poslovno enoto Slovenske filantropije, ki od oktobra deluje v Kopru.

V Dnevnem centru za otroke in mladostnike PetKA iščejo prostovoljce za učno pomoč, druženje in pomoč pri izvajanju delavnic za otroke in mladostnike. Če vas veseli druženje z mladimi, poučevanje, radi pomagate in imate čas, pošljite kratek življenjepis na: dcpetka-koper@gov.si. Prostovoljce iščejo na obeh lokacijah, v Kopru in v Ankaranu. Več informacij na povezavi.

Dom upokojencev Ptuj, enota Koper zaradi večjega števila odsotnih sodelavcev v povezavi z okužbo Covid-19 išče prostovoljce, ki bi bili pripravljeni njihovim stanovalcem nuditi pomoč pri izrabi prostega časa (družabne igre, sprehodi), pomožnemu izvajanju varstva in socialne oskrbe uporabnikov in izvajanju pomoči pri opravljanju temeljnih življenjskih opravil. Prijavite se lahko na: mojcaklun@domptuj.si ali na telefonsko številko 051 288 582. Več informacij na povezavi .

Prostoferstvo je oblika prostovoljstva, ki vam ob nudenju pomoči in podpore tistim, ki so je najbolj potrebni, prinaša tudi veliko osebno zadovoljstvo in ustvarja nepozabne trenutke v času, ki bi ga sicer porabili za manj pomembne stvari in opravila. Prostoferstvo vam tako omogoča priložnost za spoznavanje novih ljudi in sklepanje novih prijateljstev, kakovostno preživljanje prostega časa, ohranjanje in nadgrajevanje vozniških veščin ter spoznavanje e-mobilnosti, razvijanje lastne osebnosti in pridobivanje novih vrednot.

Prostovoljni šofer je lahko vsak, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in je v svojem prostem času pripravljen pomagati tistim, ki prevoze potrebujejo. Večinoma so to starejši, ki druge oblike prevoza nimajo. Delo poteka po celotnem območju Mestne občine Koper. Vabijo vas, da se pridružite njihovi veliki prostoferski družini. Svoje prijave lahko pošljete na naslov info@zlata-mreza.si ali pokličete na telefonsko številko 041 502 233.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper