DomovNoviceProstovoljska pisarna Koper snema prostovoljske zgodbe

Prostovoljska pisarna Koper snema prostovoljske zgodbe

Naši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska filantropija v sodelovanju z Mestno občino Koper stremi k razvoju prostovoljstva in spodbuja k osveščanju o njegovem pomenu v lokalnem okolju. V ta namen v sodelovanju z lokalno Megafon TV snema cikel prostovoljskih zgodb posameznikov, ki s svojim aktivnim pristopom prispevajo k bolj solidarni in vključujoči družbi.

Prostovoljke in prostovoljci prihajajo tako iz javnih zavodov kot nevladnih organizacij, so različnih starostnih skupin ter delujejo na različnih področjih (sociala, mladina, zdravstvo, vzgoja in izobraževanje, kultura).

V prvi oddaji so svoje prostovoljske zgodbe predstavili Milena Stepan, prostovoljka programa Prostofer zavoda Zlata mreža, Matic Štemberger, dijak in prostovoljec Srednje tehniške šole Koper, in Vojka Vidakov, prostovoljka pri koprskem Društvu Šent.

Druga oddaja je bila prav tako vsebinsko pestra, saj so o svojih izkušnjah spregovorili Nataša Matijević Ventin, prostovoljka Dnevnega centra za otroke in mladostnike Koper – Petka, Blaž Černic, devetošolec in prostovoljec Osnovne šole Dekani, ter Kim Koterle, prostovoljka Slovenske filantropije.

Prostovoljske zgodbe so obenem tudi povabilo ostalim prostovoljcem in njihovim mentorjem, da kandidirajo na javnem natečaju Naj prostovoljec v Mestni občini Koper 2023, ki ga razpisuje Slovenska filantropija v sodelovanju z Mestno občino Koper. Rok za prijavo je ponedeljek, 16. oktober.

Foto: Prostovoljska pisarna Koper