DomovNovicePrvomajsko praznovanje na Socerbu privabilo množice

Prvomajsko praznovanje na Socerbu privabilo množice

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalnega prvomajskega praznovanja na Socerbu se je že v zgodnjih popoldanskih urah udeležilo več tisoč obiskovalcev, še nekoliko več jih pričakujejo popoldne.

Pester kulturni in glasbeni program, raznolika kulinarična ponudba ter sončno vreme so danes na Socerb privabili mnoge, ki so si po dolgih letih premora zaželeli mednarodni praznik dela obeležiti v prijetni družbi, na enem najlepših razgledov v naši občini. Dogodka se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan, ki ni mogel skriti navdušenja nad množičnim obiskom, še toliko bolj pa je bil vesel nad tem, da se naposled nekaj dogaja tudi v zaledju in ne samo v mestu.

Dober obisk po njegovem potrjuje tudi to, da je bila odločitev občine, da nekdaj tradicionalno in izredno dobro obiskano prvomajsko prireditev ponovno obudi in jo tudi finančno podpre, pravilna. Občina si bo zato prizadevala, bi praznovanje prvega maja na Socerbu znova postalo tradicionalno in da bi v naslednjih letih privabilo še več obiskovalcev.

Prireditev na Socerbu občina pripravlja v sodelovanju s krajevno skupnostjo in z organizatorjem prireditve – Gostilno Švab. Program, ki je prilagojen različnim generacijam, se je začel že dopoldne, z različnimi glasbenimi skupinami in kulturnimi ustvarjalci.

Med drugim so nastopili Gledališka skupina Dekani, Folklorna skupina Val Piran, otroška animacija Maša in medved, harmonikarji in vaške stojnice. Za dodatno zabavo pa bodo tudi popoldne skrbeli DJ Merenge in skupina Gedore ter voditelja Radia Capris.

Obiskovalcem so na voljo tudi jedi z žara in druga gostinska ponudba, prav tako je ustrezno poskrbljeno tudi za parkirišča obiskovalcev. Vstop na prireditev je prost. Vabljeni!