DomovNoviceRadio Capris odpira hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Radio Capris odpira hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Radio Capris tudi v letošnjem decembru že šestič organizira največjo dobrodelno akcijo na Obali – Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Letošnji praznično obarvan studio bo v hiški na trgu ob nekdanji Upravi za pomorstvo, od koder bo radijska ekipa v živo program oddajala vse do konca leta.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je namenjena družinam in otrokom iz Obalno-kraške regije iz socialno šibkega okolja, kjer moči združujejo Radio Capris, Eurospin, Zveza prijateljev mladine Slovenije in pet društev prijateljev mladine Koper, Izola, Piran, Sežana in Ilirska Bistrica. 

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom ter družinam omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja (testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, paštete), priboljškov za praznične dni, kot so čokolade, med, marmelade, čokoladni namazi, piškoti, čaji, bomboni, do izdelkov za osebno nego in higieno (šamponi gel za tuširanje, krema, zobna pasta, milo) ter manjša praznična darila, kot so manjše igrače, čistila za gospodinjstvo. Praznične pakete bodo društva sproti dostavljala družinam v stiski s področij občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje – Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Poslušalke in poslušalci lahko dobrine prinesejo v Caprisov čarobni studio, ki se letos nahaja v neposredni bližini drsališča v Kopru pri Kapitaniji, odlagajo pa jih lahko tudi v trgovinah Eurospin (Koper, Izola, Lucija, Sežana, Kozina in Ilirska Bistrica).

SMS doniranje bo tako tudi letos za številne bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključno besedo OBALA5 (donacija 5 evrov). Novost je doniranje poljubnega zneska s pomočjo skeniranja QR kode. Ta je na voljo na radijski spletni strani in ob vhodu v Caprisov terenski studio. Z zbranimi sredstvi bodo pri Zvezi prijateljev mladine družinam pomagali tako, da jim bodo neposredno krili nekatere stroške, kot so voda, elektrika, ogrevanje, nakup oblačil za otroke in hrane.

Najbolj neprecenljiva pa je pomoč poslušalk in poslušalcev, ki bodo tudi letos v Hladilnik toplega srca lahko prinašali različne izdelke, donirali pa bodo lahko tudi prek sporočil SMS. Dobrodelno akcijo z donatorskimi sredstvi že vrsto let podpirajo nekatera srčna podjetja iz Obalno-kraške regije. »Tudi letos računamo na pomoč dobrih ljudi in upamo, da se bomo v tem posebnem času spet povezali v eno. Lani smo bili neizmerno veseli in ponosni na občanke, občane, podjetja in različne organizacije, ki so se organizirali v samostojnih akcijah in zbrano neutrudno prinašali k nam. Dobesedno odprtih ust pa smo ostali, ko so nas, kljub težkim razmeram, obiskali zaposleni iz covid oddelka Splošne bolnišnice Izola in prispevali zbrane dobrine za otroke iz družin v stiski,« je pred začetkom letošnje dobrodelne akcije povedal odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin.

Delavna ekipa Radio Capris bo že od danes popoldne svoj program vsak dan oddajala z dogodka Fantazima v Kopru. Kot so nam zaupali odgovorni, tudi letos poslušalce čaka pestro in zanimivo decembrsko dogajanje. Gostili bodo številne pomembne akterje v lokalnem okolju – različne glasbenike, športnike, društva in mnoge druge. Pripravili pa bodo tudi nekaj “mini koncertov”, ki si jih bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati tudi na spletnih kanalih primorskega radia.

Foto: Jaka Ivančič, Radio Capris