DomovNoviceRadio Capris že trideset let povezuje slovensko Istro

Radio Capris že trideset let povezuje slovensko Istro

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski Radio Capris v tem mesecu obeležuje prav poseben jubilej. Na predbožični večer leta 1993 se je na frekvenci 87,9 MHz prvič zaslišal zvok radijske postaje, ki je svoje prvo domovanje našla v garderobah nogometnega kluba Šmarje. 30. obletnico bodo zaznamovale številne aktivnosti, vrhunec praznovanja pa bo veliki koncert skupine Parni Valjak v Kopru.

Radio Capris je vodilna medijska hiša v Obalno-kraški regiji, prav v letošnjem letu pa je zabeležil rekordno število poslušalcev v vsej svoji zgodovini. Če ga je konec 90-ih let dnevno poslušalo približno 10.000 ljudi, je danes ta številka vsaj 4-krat višja. Lokalnost je tudi sicer poglavitna lastnost radia, vseeno pa velja poudariti, da je kljub bolj definirani usmeritvi programske sheme Capris ostal predvsem domač in sproščen radio.

Nova strategija se je izkazala za več kot uspešno, izpopolnjena pa je bila prav letos spomladi, kar je sovpadalo s selitvijo v najsodobnejše radijske studie v center Kopra, ki zdaj omogočajo ustvarjanje novih vsebin tudi za družbena omrežja. Poslušalci radia večkrat povedo, da slednji povezuje slovensko Istro, predstavlja jim prijatelja in nekoga, na katerega se lahko obrnejo, ko so v stiski.

Obudili bodo legendarne oddaje

Caprisovci bodo ob praznovanju obudili tudi legendarne oddaje, ki so v 30-letni zgodovini pustile največji pečat. Po skoraj desetih letih se bosta z oddajo Kikiriki v jutranji program vrnila Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič, župansko funkcijo bo za radijski mikrofon za eno uro zamenjal tudi Aleš Bržan, ki se bo v studiu pridružil svoji dolgoletni radijski sovoditeljici Mojci Briščik. Prebudili bomo tudi oddajo Narobe svet, ki sta jo med letoma 1995 in 1998 vodili Katja Pišot in Helena Ujčič. Tudi ta oddaja je bila pogosto »parajoča za živce« takratnih urednikov. Vrnila se bo tudi legendarna lestvica Baraboombastic 40, ki jo je v prvih desetih letih radia pripravljal in vodil Aleksander Pahor. V radijski studio se bo vrnil simpatični Jan Jakopin (Jan De Mike), kako so se včasih slišale radijske nedelje, pa se bomo spomnili z Anamarijo Zadkovič in Luko Rudlom.

Vrhunec jubilejnega praznovanja bo koncert skupine Parni Valjak v soboto, 23. decembra, ko bo ekipa radia s prijatelji odštevala do polnoči in s poslušalci nazdravia na prvih 30 let Radia Capris.

Foto. Radio Capris arhiv