DomovNoviceRegionalni razvojni center Koper objavil razpis garancij in posojil za Obalno-kraško regijo

Regionalni razvojni center Koper objavil razpis garancij in posojil za Obalno-kraško regijo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Objavljen je razpis garancij in posojil iz Garancijske sheme za Obalno-kraško regijo in Občino Ilirska Bistrica za leto 2023. Predmet razpisa so ugodna dolgoročna bančna posojila in garancije za ta posojila iz sredstev RRC GS za razvoj mikro, malih ter srednjih podjetij. Tako želijo spodbuditi podjetja za izvedbo investicij, ki omogočajo konkurenčno uveljavljanje na trgu, izboljšanje tržnega položaja, širitev dejavnosti, izboljšanje financiranja obratnih sredstev in nove zaposlitve. Razpis je odprt do 31. decembra 2023.

Prek Regionalnega razvojnega centra Koper (RRC) lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, samostojni podjetniki, društva, zavodi, zadruge in socialna podjetja dostopajo do ugodnih posojil in garancij za investicije do 120.000 evrov (ročnost do sedem let) ter obratna sredstva do 30.000 evrov (ročnost do tri leta). Razpisan kreditni potencial je 1.000.000 evrov.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednja podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, fizične osebe, ki imajo registrirano dopolnilno dejavnost, zadruge, zavodi in društva ter socialna podjetja, ki imajo sedež dejavnosti in investirajo na območju občin Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Izola, Komen, Mestna občina Koper, Piran in Sežana.

Več o samem razpisu in razpisni dokumentaciji na povezavi.

Zainteresirana podjetja in upravičenci lahko za dodatne informacije spremljajo spletno stran www.rrc-kp.si ali se obrnejo na:

  • Regionalni razvojni center Koper, Ulica 15. maja 19, 6000 Koper, tel: 05 6637 583 (Irena Cergol)
  • Center za pospeševanje podjetništva Piran d.o.o., Liminjanska cesta 96, 6320 Portorož, tel: 041-870401 (Alberto Manzin),
  • Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o., Partizanska 4, Sežana, tel: 05 – 7344 362 (Dolores Kovšca),
  • Občina Ilirska Bistrica, Bazoviška 14, Ilirska Bistrica, tel: 05 – 7112 310 (Tina Kocjan).

Foto: Regionalni center Koper