DomovNaši krajiRekordna dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca

Rekordna dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V studiu Radia Capris, ki je ves december program oddajal iz koprske Loggie, se je pred dnevi uradno zaključila dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca. Akcija je tokrat presegla čisto vsa pričakovanja, postavljen je bil nov rekord. Zbranih je bilo 7 ton dobrin za družine v stiski in 25.000 evrov finančnih sredstev, s katerimi bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije družinam pomagali tudi v novem letu.

»Akcija je bila v tem zahtevnem obdobju za nas organizacijsko res velik zalogaj. A kot pravi znani rek: kjer je volja, je pot. Mi si brez te akcije pravzaprav ne predstavljamo leta. Ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov smo se čisto vsak dan na daljavo srečevali s poslušalci, ki so v hladilnik prinašali dobrine. Zelo smo veseli, da so se letos akciji pridružili mali in veliki podjetniki s finančnimi donacijami, dobrine so darovala tudi mnoga gasilska društva, lokalni športni klubi, navijači, policisti, glasbeniki, reševalci, kulturna društva, pevski zbori, župani, moto klubi in mnogi drugi. Čisto vsak po svojih najboljših močeh,« je povedal odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin in dodal, da je največje presenečenje prišlo iz covid oddelka Splošne bolnišnice Izola, saj so si kljub temu, da v zadnjih mesecih nimajo lahkega dela in se dnevno soočajo z velikim številom hospitaliziranih, vzeli čas, nakupili osnovne življenjske potrebščine in jih namenili družinam.

Stisk družin je letos neprimerno več tudi v Obalno-kraški regiji, pravijo v Društvu prijateljev mladine Koper, kjer so s kolegi iz Društva prijateljev mladih Piran in Medobčinskega društva prijateljev mladine Sežana praznična darila pripravljali kar sproti. Tako so družine iz celotne regije, ki živijo v pomanjkanju, dobrine prejemale ves mesec. Prvi podatki kažejo, da je letos bogate praznične pakete prejelo približno 1000 otrok in 360 družin iz občin Ankaran, Izola, Koper, Piran, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina in Ilirska Bistrica. »Lanski december je bil mesec, ko smo morali biti fizično čim bolj narazen, a smo v naši ekipi začutili neverjetno povezanost vseh, ki so sodelovali v tem dobrodelnem projektu. Četudi le z dobrimi mislimi, ki so nam jih pošiljali, ker drugače niso zmogli. Tako enotni smo kljub težkemu času uspeli izpeljati najuspešnejšo dobrodelno akcijo za družine v stiski doslej,« je zaključil odgovorni urednik.

Da je akcija Hladilnik toplega srca presegla vsa pričakovanja, je potrdila tudi Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije: »Tudi pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo bili pred začetkom akcije kar malce v skrbeh, kako bo letos. Zdaj lahko rečem, da so letošnje številke res neverjetne. Presrečni smo, da so ljudje pomagali v tolikšnem številu, da lahko mi delamo dobra dela. Brez njih ne bi zmogli.«

Foto: Dean Grgurica, Jaka Ivančič