DomovNaši krajiKnjižnica pripravlja virtualno fotografsko razstavo

Knjižnica pripravlja virtualno fotografsko razstavo

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja bo med 11. in 31. januarjem pripravila virtualno razstavo z naslovom Ženske veslajo … stoje, ženske veslaške skupine Voga Veneta Piran. Gre za skupino žensk, ki že peto leto zapored oživljajo tradicionalni beneški način veslanja stoje.

Ženska veslaška skupina Voga Veneta Piran (VVP) deluje v okviru Italijanske skupnosti Giuseppe Tartini Piran. Skupina oživlja tradicionalni beneški način veslanja stoje, ki je bil v preteklosti značilen tudi za naše istrske obmorske kraje. Njihov cilj je ohranjati tradicijo naših krajev in promovirati veslanje stoje. Veslaška skupina poseben pomen posveča medgeneracijskemu sodelovanju, varovanju naravne in kulturne dediščine ter osveščanju javnosti o okolju prijaznem plovilu.

Razstava bo potekala virtualno, in sicer bo dostopna na spletni strani knjižnice ter na Facebook in Instagram platformi.

Razstava je nastala s podporo SSIN Piran v sklopu projekta Promocija nesnovne dediščine v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini Piran, ABBAKUM Zavodom za krajino, kulturo in umetnost Piran s podporo Občine Piran.