DomovNoviceZbirajo predloge za podelitev športnih priznanj za leto 2020

Zbirajo predloge za podelitev športnih priznanj za leto 2020

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Športna zveza Koper in Mestna občina Koper pozivata vsa društva, klube in posameznike k oddaji predlogov za podelitev priznanj športnikom in športnim delavcem za dosežke v letu 2020. Rok za oddajo predlogov je petek, 8. januar.

Koprska občina bo v sodelovanju s Športno zvezo Koper tudi letos podelila priznanja za vrhunske dosežke in jubileje ter posebna priznanja na področju športa v Mestni občini Koper za leto 2020, ki je bilo sicer tako kot za vsa ostala področja tudi za svet športa zelo posebno. Prestavitev olimpijskih iger v Tokiu, odpovedi številnih tekmovanj, drugih oblik športnih aktivnosti in prepoved obiska gledalcem na športnih prireditvah in tekmah so le nekateri izmed dogodkov, ki so zaznamovali minulo športno leto.

Najvišja priznanja za leto 2019, ki jih je lani v koprski Taverni podelil koprski župan Aleš Bržan, so prejeli kajakašici Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, kajtar Toni Vodišek in košarkarji Kopra Primorske.

V težkih razmerah, ki so jih bili deležni športniki, je še toliko bolj pomembno izpostaviti vrhunske športne dosežke in delavce, ki kljub kriznim časom v športu še naprej vztrajajo. ŠZ Koper in MOK ob tem pozivata vsa društva, posameznike, ustanove in drugo javnost, da do petka, 8. januarja, prek spletnega obrazca oddajo predloge za podelitev priznanj na področju športa za leto 2020. Kriterije za pridobitev priznanj opredeljuje Pravilnik o priznanjih Športne zveze Koper.