DomovNoviceRRC Koper prek razpisa pomaga mikro, malim in srednjim podjetjem

RRC Koper prek razpisa pomaga mikro, malim in srednjim podjetjem

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper (RRC) razpisuje že drugi Javni razpis garancij za mikro, mala in srednja podjetja v okviru regijske garancijske sheme v Obalno-Kraški regiji.

Cilj razpisa je olajšanje dostopa do kreditov mikro, malim in srednje velikim podjetjem, in sicer z zmanjšanjem bančnih zahtev za zavarovanje kreditov. Podjetniki lahko namreč prek razpisa pridobijo bančne garancije v višini od 50% do 80% odobrenega kredita s strani bank, ki so vključene v regijsko garancijsko shemo. Iz naslova podeljene garancije se izračuna državna pomoč po shemi »de minimis«.

Foto: pixabay.com

Razpis je namenjen gospodarskim subjektom, ki delujejo in vlagajo na območju občin statistične regije Obalno-Kraška. Na razpis se lahko prijavijo mikro, male in srednje velike gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge in socialna podjetja, ki imajo sedež podjetja ali njegov registriran del  (poslovna enota) na upravičenem območju.

Rok za prijavo na razpis je odprt do porabe sredstev oziroma najpozneje do 16. maja 2018. 

Več o samem razpisu lahko dobite tako, da pokličete na 05/66 37 583 ali pišete na e-naslov irena.cergol@rrc-kp.si ali info@rrc-kp.si oziroma na njihovi uradni spletni strani, ki jo najdete TUKAJ!