DomovNovice5 najbolj luksuznih hotelskih nastanitev na svetu

5 najbolj luksuznih hotelskih nastanitev na svetu

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

To je luksuz v pravem pomenu besede – vse kar morate storiti, da ga lahko na polno zaužijete je, da zanj odštejete zajeten kupček (beri vsaj več deset tisoč  ali več) evrov oziroma katerekoli druge valute. Mnogi bi se že ob nedolžni misli na bivanje v spodaj naštetih hotelskih sobah prijeli za žep (in glavo). Vas zanima, za kakšen luksuz gre? Spodaj predstavljamo hotelske nastanitve, ki si jih lahko privošči le elitna peščica izbrancev, saj besedi “razvajanje” ustrezajo do zadnje črke. 

Čeprav so zadnje dni slovenske medije dobesedno preplavili zapisi, kako naj bi koprski župan Boris Popovič za službena potovanja in luksuzne hotelske sobe zapravljal velike vsote davkoplačevalskega denarja, je ta tako zelo opevani luksuz, vse prej kot to. Hotelske sobe, v katerih na službeni poti prenočuje prvi mož koprske občine so namreč poslovnega tipa in se od visokocenovnega prestiža razlikujejo ne samo v ceni, temveč v praktično vsem. Poglejte si, kaj širni svet razume pod luksuz in nato presodite sami, kako luksuz razumejo naši mediji…

Suita The Royal Penthouse (Hotel President Wilson) – 70.000 evrov na noč

Večkrat nagrajena suita poleg dobesedno vsega, kar srce poželi, ponuja med drugim tudi enkraten pogled na jezero in Mont-Blanc. V suiti vredni dobrih 70 tisoč evrov seveda ne bi bili prikrajšani niti za vrhunski zvočni sistem, zbirko antičnih in drugih umetniških del, privatne telovadnice in dvigala. In še bi se našlo …

Foto: hotelpresidentwilson.com

The Ty Warner Penthouse (Four Seasons Hotel) – 48.000 evrov na noč

Prestiž je tudi naslednja nastanitev: soba se dviga 700 metrov nad Manhattnom, obdajajo pa jo štirje stekleni balkoni. Če se želite kam odpeljati, je tu za vas osebni voznik z Rolls Royce Phantom avtomobilom, če pa občutite lakoto, lahko pri butlerju naročite kaviar (količina je neomejena). Za šampanjec in masaže je prav tako poskrbljeno “brez stroškov”. Tistih dodatnih, seveda.

Foto: fourseasons.com

The Royal Villa (Lagonissi Resort) – 41.000 evrov na noč

Soba je “dizajnirana” za kraljeve goste in obiskovalce najvišjega prestiža. Vila je opremljena z najdražjim pohištvom, notranjim in zunanjim bazenom, osebnim butlerjem, telovadnico in ogromno teraso.

Foto: lagonissiresort.gr

The Shahi Mahal Suite (The Raj Palace Hotel) – 39.000 evrov na noč

Suita ponuja pravo doživetje, saj v njej najdemo muzej, zbirko antičnih ur, orožja in nakita. Pohištvo je del antične indijske zapuščine, zidovi so ročno barvani in okrašeni, nad glavami srečnežev, ki si tovrstno razvajanje lahko privoščijo, pa visijo kristalni lestenci.

Foto: slh.com

Hugh Hefner Sky Villa (Palms Resort) – 35.000 evrov na noč

Devet tisoč kvadratnih metrov velika vila se ponaša s steklenim dvigalom in prav takšnim jacuzzijem, ki nudi čudovite razglede. Na terasi se lahko namakate v “playboy” bazenu, obiščete osebno telovadnico, igrate poker in še mnogo tega.

Foto: palms.com