DomovNoviceS projektom PONI do novih podjetniških idej

S projektom PONI do novih podjetniških idej

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper nadaljuje s spodbudami in podporo razvoju podjetništva. Ravno zato Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije tistim s podjetniško idejo ponujata sredstva, s katerimi jo lahko pretvorijo v lastno podjetje. Podjetniško usposabljanje izvaja Regionalni razvojni center Koper pod okriljem projekta Podjetno nad izzive – PONI Obalno-kraška. Objavljen je 5. javni razpis za vključitev udeležencev v program PONI. Rok za oddajo vloge je petek, 26. avgusta. Izbrani udeleženci bodo z delom pričeli v začetku meseca oktobra.

Regionalni razvojni center Koper je uredil nove co-working prostore v Kopru, kjer skupina desetih somišljenikov pili svoje ideje in preizkuša svoje podjetniške sposobnosti. Pri tem jim pomagajo mentorji in zunanji strokovnjaki, ki jim nudijo strokovno in finančno podporo. V štirih mesecih, kolikor traja program, se udeleženci zaposlijo pri Regionalnem razvojnem centru Koper in v tem času so za njih organizirana različna podjetniška usposabljanja kot so razvoj poslovne ideje, raziskava trga, marketing, javno nastopanje, finance in davki, kako ustanoviti podjetje, na voljo pa so jim tudi individualna svetovanja in mreženje s podjetniki. To ni navadno usposabljanje, je tudi življenjska šola, saj se sklepajo nove poslovne vezi in prijateljstva.

Prijavna dokumentacija in razpis sta dostopna na spletni povezavi, predstavitev razpisa bo potekala v sredo, 27. julija ob 10. uri, preko spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani pa se lahko prijavijo na elektronski naslov tina.matekovic@rrc-kp.si.

Do konca projekta bo objavljen še 6. razpis v novembru 2022.

Foto: Regionalni razvojni center Koper