DomovNaši krajiJutri vabljeni na delavnice osveščanja o trajnostnem ribolovu

Jutri vabljeni na delavnice osveščanja o trajnostnem ribolovu

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na glavnem koprskem pomolu se bodo jutri ob 9. uri v okviru operacije Dobro za morje – dobro zame odvile delavnice osveščanja o trajnostnem ribolovu. Delavnice so namenjene tako otrokom kot starejšim.

Udeleženci bodo namreč razdeljeni v dve skupini. Prva skupina, namenjena otrokom, bo delavnico začela na sedežu Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper s predavanjem o ribah in školjkah. Druga skupina starejših udeležencev bo ostala na pomolu, kjer jim bo svoje delo predstavil ribič. Na koncu se bosta obe skupini ponovno srečali na pomolu, kjer bodo imeli udeleženci priložnost okusiti sveže pripravljeno ribo.

Namen operacije je osveščanje in spodbujanje širše javnosti k prepoznavanju kakovosti rib in morskih sadežev lokalnega izvora, katerih izlov in pridelava ne predstavljajo dodatne obremenitve za okolje, ob hkratnem povečanju zavedanja o okoljski odgovornosti posameznika.

Operacijo Dobro za morje – dobro zame, ki podpira ohranjanje narave in biodiverzitete ter prispeva k blaženju podnebnih sprememb, izvajajo v sklopu javnega poziva LAS Istre ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Kampanjo osveščanja vodi Društvo Aurata s partnerjema ZRS Koper in Morsko biološko postajo Piran, pod okriljem LAS Istre. Projekt sofinancira Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo.

Foto: MOK