DomovNoviceSANREMO 2018: Začenja se največji italijanski festival dobre glasbe

SANREMO 2018: Začenja se največji italijanski festival dobre glasbe

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Italiji se bo danes začela 68. izdaja priljubljenega festivala kancone v Sanremu. Njegov umetniški vodja je postal priznani italijanski glasbenik Claudio Baglioni, ki bo tudi glavni povezovalec. Glavni zmagovalec Sanrema bo imel možnost zastopati Italijo na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije.

V glavnem tekmovalnem programu se bo pomerilo 20 izvajalcev ali skupin, med njimi so na uradni spletni strani napovedani Mario Biondi, Luca Barbarossa, Roby Facchinetti v duetu z Riccardom Foglijem, Nina Zilli ter Enzo Avitabile v duetu s Peppetom Servillom. V kategoriji novincev pa se bo tudi letos predstavilo osem izvajalcev.

Vrhunec festivala bo v soboto, ko bodo razglasili velikega zmagovalca, ki bo lahko, razen če se ne bo tej možnosti odpovedal, predstavljal Italijo na majskem tekmovanju za pesem Evrovizije v Lizboni.

Na Sanremu vsako leto poskrbijo za prisotnost odmevnih gostov, ki dvigajo že tako visoko gledanost festivala na državni televiziji.

Letošnjemu seznamu sta se nedavno pridružili Giorgia in Gianna Nannini, na današnjem večeru pa bosta prisotna tudi režiser Gabriele Muccino in ekipa njegovega najnovejšega filma A Casa Tutti Bene, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.