DomovNoviceDo petka možnost oddaje vlog za izposojo računalniške opreme

Do petka možnost oddaje vlog za izposojo računalniške opreme

NoviceObvestilaSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je v juliju 2024 na svoji spletni strani objavil nov Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo v letu 2024. Na voljo so še prenosni računalniki v izposojo, ki so namenjeni najbolj ranljivim skupinam prebivalstva. Vlogo je možno oddati do 23. avgusta 2024.

Na drugi javni poziv se lahko prijavi vlagatelj, ki je na dan objave javnega poziva upravičen do otroškega dodatka, uvrščen v prvi ali drugi dohodkovni razred oziroma je rejnik z denarnim prejemkom v višini otroškega dodatka, kot je določen za najnižji dohodkovni razred za prvega otroka, ter imajo vsaj enega otroka, ki je vključen v osnovnošolsko izobraževanje.

Vlagatelji, ki so oddali vlogo na 1. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme v izposojo za leto 2024, in so prejeli negativno odločbo, ali še niso bili obveščeni o izidu postopka obravnave vloge, lahko ponovno vložijo vlogo na 2. Javni poziv za dodelitev računalniške opreme.

Računalniško opremo dobi vlagatelj, ki izpolnjuje pogoje, v izposojo. Ko bo knjigovodska vrednost računalnikov enaka nič, bo sklad izdal nove odločbe in bodo računalniki prešli vlagateljem v trajno last.

Javni poziv in vlogo najdete na spletni strani sklada. Za več informacij lahko pokličete na telefon 01 43 41 511 ali pišete na naslov e-pošte miro@sklad-kadri.si.

Foto: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, Unsplash