DomovNoviceŠe natanko 24 ur do letošnjega Sladolednega dne

Še natanko 24 ur do letošnjega Sladolednega dne

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Od meseca marca se bomo poslovili na nekoliko drugačen način, s slastnim sladoledom v roki. Jutri, v petek, 31. marca, se v Kopru obeta Sladoledni dan. Med 10. in 20. uro bodo koprske slaščičarne, kavarne in sladoledarne z lastno proizvodnjo sladoleda ponudile paleto okusov, ki nas bodo nato spremljali skozi vso sezono do konca poletja.

Hladilne vitrine so že pred poletjem polne s slastnimi tradicionalnimi, modernimi, sadnimi, mlečnimi, veganskimi, brezglutenskimi dobrotami. Okusov sladoleda je namreč res veliko, zato bojazni, da ne bi našli svojega najljubšega, sploh ni. Samo jutri bodo lahko obiskovalci okušali sladolede po posebni promocijski ceni 1 evra za posamezno degustacijsko kepico.

Okušanje sladoleda pri ponudnikih pa prinaša tudi lepe nagrade za vse, ki bodo sodelovali v nagradni igri. Z zbiranjem žigov za degustacijske kepice sladoleda na posebnem letaku bo moč sodelovati v žrebu za brezplačne kepice in druge nagrade. Poleg tega pa se bo možno z zbranimi žigi tega dne brezplačno povzpeti na vrh koprskega zvonika in si mesto ogledati še z druge perspektive. Letaki bodo na voljo pri vseh sodelujočih ponudnikih.

In kje si bomo lahko privoščili to priljubljeno sladico? V akciji letos sodelujejo Sladoledarna in Sladoledni vrt Kekec na koprski tržnici, Cone Point na Semedelski cesti, Slaščičarna Dehar na Čevljarski ulici, na Pristaniški ulici Sladoledarna Histria, Kavarna Triglav in Kavarna Kapitanija ter Kavarna Cappuccino Kroštola na Kopališkem nabrežju.

Foto: Jakob Bužan