DomovNoviceŠe zadnji dan za prijavo na Altroke Sladko Istro!

Še zadnji dan za prijavo na Altroke Sladko Istro!

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Altroke Sladka Istra bo 23. septembra v Kopru letos prvič združila sladke in ostale istrske kulinarične dobrote. Sladki ponudniki imajo še danes čas za prijavo na prireditev.

Konec poletja v Kopru je tradicionalno zaznamovan z mednarodnim festivalom sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Letos pa bodo praznik sladkega nadgradile tudi druge kulinarične dobrote Istre oz. Altroke Istra Gourmet Festival, zato se 23. septembra v mestu obeta prav posebna prireditev  – Altroke Sladka Istra. Tako bo na enem mestu možno uživati v istrskih, slovenskih in svetovnih sladkih mojstrovinah, čokoladnih in medenih dobrotah ter drugih jedeh s pridihom Istre, kot so različne morske jedi, pršut, jedi s tartufi in drugimi istrskimi sestavinami. Vse skupaj pa bodo pospremila tudi sladka vina, likerji, žgane pijače, piva in druge pijače z območja Istre.

Ponudniki sladkih izdelkov, slaščičarne, kavarne, sladki vinarji in pivovarji ter drugi skrbniki sladkih dobrot imajo samo še danes, 31. julija, čas za prijavo na najbolj okusno prireditev tega leta.

Letošnja novost je, da bo za društva Mestne občine Koper,  ki so se prijavila na razpis Mestne občine Koper, sodelovanje na Altroke Sladki Istri brezplačno, kljub temu pa morajo izpolniti prijavo za sodelovanje na prireditvi, ki je dostopna na tej povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1aJSWBhpJxTzSfpLNzdyoo7E4dinQFlrw9cC0vjKL_4w/viewform?edit_requested=true

Sicer bo letošnja novost prireditve tudi neposredno plačilo ponudnikom na stojnicah, kar nadomešča nekdanje kupončke oziroma lanskoletne sladke kovance.

Kot običajno, pa bo tudi letošnjo prireditev dodatno obogatil spremljevalni program.  Več na www.visitkoper.si, za dodatne informacije pišite na: turizem@visitkoper.si

Foto: Jaka Ivančič