DomovKulturaOperni koncert tretjega tisočletja v Muzejskem parku navdušil

Operni koncert tretjega tisočletja v Muzejskem parku navdušil

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj zvečer so v Muzejskem parku na svoj račun prišli vsi ljubitelji operne glasbe. Videmsko društvo Società Filarmonia, ki se je koprskemu občinstvu sicer predstavilo že leta 2014 z znamenito opero Seviljski brivec in v letu 2022 z nepozabnim koncertom opernih arij Non ti scordar di me, se je tokrat na Muzejski trg v osrčje našega mesta vrnilo z velikim opernim koncertom tretjega tisočletja. Kulturno obarvanega dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan.

Veliki operni koncert tretjega tisočletja je potujoči poletni projekt Tespisovega voza (Il Carro di Tespi), ki ga društvo Associazione Società Filarmonia organizira že 19. leto. Letošnji koncert ansambIa I Virtuosi di Aquileia je bil posvečen tistim opernim naslovom, ki so jih briljantni skladatelji v preteklosti napisali za zabavo širše javnosti. V letošnji koncertni izdaji so občinstvo navdušili z izvedbami opernih del Mozarta, Rossinija, Donizettija, Verdija, Caccinija in Hoffembacha.

Tudi tokrat se je pod projekt podpisal umetniški vodja društva Società Filarmonia Alfredo Barchi, ki ga odlikuje bogata glasbena kariera. V okviru tradicionalenga projekta Tespisov voz že leta želi s koncerti na najlepših trgih dežele Furlanije – Julijske krajine in na celotnem obmejnem območju italijansko operno glasbo približati širšemu občinstvu, predvsem pa mlajšim generacijam, ki v resnici nimajo prave možnosti doživljati in gojiti visoko kulturo.

Foto: Jakob Bužan