DomovNoviceKoprčanka Alenka Artnik še poglobila svetovni rekord

Koprčanka Alenka Artnik še poglobila svetovni rekord

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Naši najboljši slovenski potapljačici Koprčanki Alenki Artnik iz društva Rex Maris je znova uspel podvig, o katerem poroča ves svet. Na tekmovanju Vertical Blue na Bahamih je danes v popoldnaskih urah svoj četrtkov svetovni rekord 109 metrov poglobila še za dva metra. V disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) se je potopila kar 111 metrov.

Slovenska potapljačica na dih Alenka Artnik iz  je danes na zadnji dan tekmovanja Vertical Blue 2023 na Bahamih svoj četrtkov svetovni rekord 109 metrov poglobila še za dva metra. V disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) se je potopila kar 111 metrov.

Najprej se je v disciplini z dvojno plavutjo za ogrevanje potopila 107, v četrtek je s potopom 109 metrov postavila svetovni rekord, ki ga je danes poglobila še za dva metra in ta zdaj znaša neverjetnih 111 metrov.

Današnji potop je bil po mnenju organizatorjev nadvse impresiven. Čeprav je v zadnjih 30 metrih Alenka malce upočasnila čas, mnoge je zaskrbelo, da ji je zmanjkalo moči, a strah je bil odveč, saj se slovenska morska kraljica, ki ne pozna meja ni dala in tudi tokrat ne površje prišla kot rožica in po uspešno opravljenem protokolu dobila beli karton. Potop je trajal 3 minute 41 sekund.

Potop z enojno plavutjo ostaja njen izziv

Alenka Artnik je specialistka tudi za potope z enojno plavutjo, a kot je rekla pred dnevi, bo morala ta disciplina na nove rekorde še malce počakati, saj si ne želi nalagati prevelikega bremena. 41-letna Koprčanka ima tudi v tej disciplini rekord 122 metrov, kar je bil dolgo tudi svetovni rekord, konec maja letos pa ga je za dodaten meter popravila Italijanka Alessia Zecchini.

Foto: Alenka Artnik arhiv, Florian Burghardt