DomovNoviceV avgustu bo Koper obiskalo enajst potniških ladij

V avgustu bo Koper obiskalo enajst potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Avgusta se bo na koprskem potniškem terminalu privezalo enajst potniških ladij, kar bo ob vrhuncu poletne turistične sezone še dodatno nadgradilo že tako živahen poletni turistični utrip v mestu in njegovi okolici.

Kot prva v avgustu bo v torek, 1. avgusta na potniški terminal priplula potniška ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises, ki nas bo obiskala še 15. in 29. avgusta.

V soboto, 5. avgusta, bo iz Chioggie priplula Azamara Questladjarja Azamara Club Cruises. Le dan kasneje, v nedeljo 6. avgusta pa bo potniški terminal zasedla Norwegian Gem, ladjarja Norwegian cruise line, ki bo s sabo pripeljala 2400 potnikov za katere skrbi kar 1070 članov posadke.

V nedeljo, 13. avgusta, pričakujemo prestižno potniško ladjo Evrima, ladjarja Ritz Carlton Yacht Collection, verige najprestižnejših luksuznih hotelov na svetu, ki svoje potnike gosti v 149 luksuznih kabinah.

V sredo, 16. avgusta, se ponovno vrača ladja Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, ki jo bomo v našem pristanišču videli tudi v nedeljo, 27. avgusta.

V torek, 22. avgusta bo priplula potniška ladja Enchantment of the seas, ladjarja Royal Caribbean international. Gre za kar 301 metrov dolgo ladjo, ki na svojem krovu prevaža 3150 potnikov in članov posadke. Le dva dni kasneje, v četrtek, 24. avgusta, pa jo bo na koprskem privezu zamenjala potniška ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises, ki je stara znanka koprskega pristanišča.

V soboto 26. avgusta bo Koper krasila potniška ladja Mein Schiff 5, ladjarja TIU Cruises, ki bo priplula iz Zadra in bo svojo pot v večernih urah nadaljevala proti Trstu.

Številni privezi potniških ladij v našem pristanišču tudi letos v poletnih mesecih oživijo ulice Kopra z vrvežem številnih turistov, ki občudujejo lepote starega mestnega jedra in uživajo v lokalni ponudbi ter spoznavanju slikovitih kotičkov v zaledju slovenske Istre in širše Slovenije.

Foto: Jaka Ivančič, MOK