DomovNoviceSeatrade na Tenerifih uspešno odprl svoja vrata

Seatrade na Tenerifih uspešno odprl svoja vrata

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V kongresnem centru Santa Cruz de Tenerife poteka največji evropski sejem industrije križarjenja.  

Na sejmu se s svojo stojnico predstavljajo Mestna občina Koper in Luka Koper ter turistični agenciji Atlas Express in Istranka. Finančno pa sejem podpira tudi Slovenska turistična organizacija.

Več kot 150 razstavljalcev

V zelo prostornem paviljonu je več kot 150 razstavljavcev iz različnih področij  industrije križarjenja. Slovensko stojnico je obiskal tudi predsednik združenja Medcruise gospod Kristijan Pavić.

Sestanek
Sabina Mozetič, direktorica občinske uprave Mestne občine Koper in predsednik združenja Medcruise Kristijan Pavić (levo).

Združenje Medcruise praznuje 20 obletnico

Združenje prav letos praznuje 20 obletnico delovanja. V svoji organizaciji ima predstavnike 72. mediteranskih potniških pristanišč, ki so redni člani združenja in 33 pridruženih članov iz vrst potniških in turističnih agencij, luških uprav in turističnih organizacij, prav tako iz mediteranskih držav.

Predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper so imeli kar nekaj pomembnih srečanj, kar zagotavlja odlične pogoje za uspešno nadaljevanje potniških sezon, tako za naslednje leto kot za sezono 2018.

ladja 8 wqw

Druga najboljša potniška sezona

Naj spomnimo, da bo letos v Slovenijo priplulo kar 70 potniških ladij. Od tega je bilo letos že deset potniških lepotic, ki so bile prvič privezane pri nas. Čaka nas le še en prvi klic oz. tako imenovani Maiden Call, in sicer 16. oktobra, ko k nam prihaja potniška ladja Prinsendan. Letošnja potniška sezona je tako druga najboljša, saj bo Koper obiskalo, po letu 2011, ko je bilo pri nas 108.820 potnikov, kar 76.000 turistov.

Kot zanimivost naj omenimo, da je potniška ladja Thomson Dream ena tistih, ki so letos na potniški terminal v Koper priplule prvič. Okitila pa se je tudi z nazivom največkrat letos privezane potniške ladje pri nas. Privezala se bo namreč kar dvanajstkrat. Na Mestni občini Koper so zadovoljni, da je vsaka ladja, ki se priveže na potniškem terminalu tudi povratnica, saj koprski turizem že 12 let temelji prav na obiskih potniških ladij.