DomovNoviceSeptembra se Ironman vrača v Koper

Septembra se Ironman vrača v Koper

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Triatlonska zveza Slovenije (TZS) in organizator triatlonskega tekmovanja Ironman 70.3 v slovenski Istri, ki spada pod okrilje svetovno znane blagovne znamke Ironman, sta pred dnevi podpisala pogodbo o sodelovanju pri pripravi njegove tretje izvedbe. Zanimanje za tekmovanje v slovenski Istri, ki bo v nedeljo, 19. septembra, je po besedah organizatorjev precejšnje.

Slovenska različica priljubljenega triatlonskega tekmovanja se vrača po letu dni pandemičnega premora. Po podatkih organizatorjev je zanimanje za nastop veliko, saj se dobre tri mesece pred tekmovanjem število prijavljenih približuje številki tisoč.

Letos bo tretjič, da bo slovenska Istra gostila triatlonsko tekmovanje v sklopu blagovne znamke Ironman. Gre za polovični triatlon z 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometri kolesarjenja in 21 kilometri teka. Posamezne trase plavalne, kolesarske in tekaške preizkušnje ostajajo v veliki meri enake kot na zadnjih dveh preizkušnjah. Speljane so skozi štiri obmorske občine in po delu notranjosti slovenske Istre, s startom in ciljem v Kopru.

Sodelovanje med TZS in lokalnim prirediteljem slovenske različice Ironmana pri organizaciji dogodka sicer ni novost, saj sta obe organizaciji sodelovali že pri izvedbi prejšnjih dveh tekmovanj v letih 2018 in 2019. Ob podpisu pogodbe za sodelovanje sta obe strani pozitivno ocenili svoj skupni doprinos k izvedbi enega najštevilčnejših mednarodnih športnih dogodkov v Sloveniji. Predsednik TZS Jure Leben je ob podpisu povedal, da je vesel sodelovanja njegove zveze pri tem dogodku. »Ironman je eden večjih športnih dogodkov v Sloveniji in pričakujemo, da bo, še zlasti po koronakrizi, prispeval k prebujanju normalizacije množičnih športnih dogodkov,« je dejal.

Jurica Barać iz organizacije I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria pa je ob podpisu pohvalil sodelovanje s TZS. »Veseli nas, da po letu ‘korone’ lahko nadaljujemo športna tekmovanja in pričakujemo velik odziv triatloncev. Še posebej smo ponosni na to, da je TZS tudi letos naš partner. S skupnimi močmi se trudimo razvijati šport in aktivno življenje ter spodbujati mlade k triatlonu je dejal Barać.

Foto: Triatlonska zveza Slovenije, Ironman